30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

PTT'den e-devlet kolaylığı

PTT’DEN E-DEVLET KOLAYLIĞI

PTT Başmüdürü Metin Ağdaş, Vatandaşların internet üzerinden rahatlıkla işlemlerini yapabilmesi için kurulan e-devlet sisteminin şifrelerini PTT şubelerinden vermeye başladıklarını ifade etti.

Vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulmasını sağlayan e-devlet uygulamasından yararlanabilmek için PTT'den 1 lira karşılığında şifre almak gerekiyor. Bu şifreyi kullanılarak birçok belge internetten alınabiliyor ve sıra beklemek zorunda kalınmıyor.

Erzincan PTT Başmüdürü Metin Ağdaş, e-devlet sistemi hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Vatandaşın rahatlıkla internet üzerinden işlemlerini yapabilmesi için kurulan E-devlet sisteminin şifrelerini PTT şubelerinden veriyoruz. Şu an az sayıda müracaat var ama biz tanıtım için çalışanlara başlamıştık. Bütün PTT şubelerinde ve Başbakanlık bünyesinde bunun tanıtım çalışmaları yapılıyor. İnternet üzerinden yapılan işlemlerde herhangi bir soruna rastlanmıyor. Vatandaş, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Bilgileri, adli sicil kaydı gibi işlemlerini korkmadan internet üzerinden yapabilir. Bu istem en güvenli şekilde kuruldu. Herhangi bir devlet kurumundan işlem yaparak daha fazla para ödemek zorunda kalanlar aslında buradan alacakları 1 liralık şifre ile maddi anlamda da sorun yaşamayacak. Bu sistemdeki tüm bilgiler online ve resmidir. PTT, Türkiye'de birçok anlamda vatandaşa kaliteli hizmet ucuz hizmet prensibiyle hizmet vermektedir. Kargo işlemlerinde olsun telefon, posta gibi işlemlerde olsun hem ucuz hem güvenilir bir kurumdur. PTT, e-Devlet sisteminde aracı kurumdur ve şifre dağıtım işlemlerini sorunsuz bir şekilde sürdürmektedir."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 13:30:04
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 15:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?