23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

PTT'den hacılara kargo hizmeti

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara giden hacıların eşyaları PTT Kargo aracılığıyla yaşadıkları şehirlere getirilecek. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, PTT Genel Müdürlüğü ve Gümrük Müsteşarlığı arasında yapılan anlaşma çerçevesinde hacıların kutsal topraklardan getireceği eşyalar artık PTT Kargo aracılığıyla istenilen adrese teslim ediliyor. 

Bu kapsamda, Erzincan'dan kutsal topraklara giden hacıların Mekke ve Medine'den gönderdikleri eşyalar da, PTT görevlileri tarafından Erzincan'daki adreslerine teslim edilmeye başladı. Hacıların dönüş yolunca getirmekte zorluk çektikleri hurma, zemzem ve hediyelik eşyaları artık PTT'nin Kargo hizmetinden yararlanarak Türkiye'ye gönderdiğini ifade eden Erzincan PTT Başmüdürü Metin Ağdaş, "Hacı eşyalarının Türkiye'ye Nakli Projesi" kapsamında başlatılan kargo hizmeti uygulamasının büyük ilgi gördüğünü söyledi. 

Hacıların yurda gönderdikleri malzemelerin, yurdun her tarafına ulaşımını sağladıklarını kaydeden Metin Ağdaş, gönderilerin büyük titizlikle alınıp, bilgisayarlı takibinin yapıldığını belirtti. Ağdaş, bu şekilde her türlü karışıklığın önüne geçildiğini vurguladı. Ağdaş, kurumlar arası işbirliğiyle gerçekleştirilen uygulama sayesinde hacıların ibadetlerini huzur içinde yapmalarına katkıda bulunduklarını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 17:44:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ceren ay IP: 78.167.164.xxx Tarih : 10.12.2008 13:15:39

hacılar için gerçekten güzel bir hizmet hayırlı olsun.bi sorum olacak diğer kargo firmalarında olduğu gibi ptt kargoda da kargolarımızın nerde olduğunu ne zaman elimize ulaşacağını fatura ya da barkot nosu ile internetten takip edebilecek miyiz?