30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Rafting Şampiyonası başladı

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu ve Erzincan Valiliği tarafından Erzincan'da düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonası başladı.

Şampiyonaya 9'u Erzincan dışından olmak üzere 14 takım katılıyor. 2 gün sürecek şampiyonanın ilk gününde düzenlenen açılış töreninin ardından takımlar, yaptıkları hazırlıkların ardından Fırat Nehri'nin azgın dalgaları arasında 1 kilometrelik slalom parkurda hazırlanan kapılardan geçmeye çalıştı. Zaman zaman akıntıya karşı kürek çeken takımlar, nehir kıyısında onları bekleyen vatandaşların alkışları arasında parkuru tamamladı. Şampiyonaya Vali Abdulkadir Demir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, bazı kamu kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

YAZICIOĞLU'NUN BAYRAĞINI DEVRALDI
Erzincan'da göreve başladığından buyana doğa sporlarına verdiği önemle tanınan Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, sabah düzenlenen yarışları ilgiyle takip ettikten sonra Belediye Başkanı Yüksel Çakır ile birlikte ilk kez rafting yapmanın heyecanını yaşadı. Rafting kıyafetlerini giyen Vali Demir ve Belediye Başkanı Çakır, yarışın start verildiği yerde ilk olarak usta raftingcilerden kürek kullanımı ve düşme durumunda yapılması gerekenler hakkında bilgi aldı. İlk kez rafting yapacak olan Vali Abdulkadir Demir'in heyecanlı olduğu gözlendi. Erzincan'ın doğa sporları, rafting, yamaç paraşütü ve diğer sporlar için coğrafik şartlar için özel bir konuma sahip olduğunu ifade eden Vali Demir, dünya şampiyonalarının da Erzincan'da yapılması için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Yapılan hazırlıkların ardından usta raftingcilerin nezaretinde kendilerini nehire bırakan Vali Demir ve Belediye Başkanı Çakır'ın içerisinde olduğu bot, parkurda hazırlanan kapıları eksiksiz geçmeyi başardı. Azgın dalgaların arasından çıkarak parkuru tamamlayan Vali Demir ve Belediye Başkanı Çakır, yine alkışlar arasında bottan indiler.

İlk kez rafting yaptıklarını ve büyük keyif aldıklarını belirten ikili; "Profesyonel bir ekiple bu sporu yapınca işimiz kolaylaştı. İlk olarak şunu söylüyorum
Erzincanlılar hafta sonları evlerinde oturmasınlar böyle güzel bir imkan varken önce halkımız gelsin, daha sonra da daha büyük yarışmalarda biraya geleceğiz" dedi.

Gazetecilerin 'İkinci bir Recep Yazıcıoğlu doğuyor mu ?" sorusuna gülümseyerek cevap veren Vali Demir; "Recep Yazıcıoğlu Türk milleti için çok özel bir insan, ona benzemek gibi bir çabamız yok ama Erzincan'da yaptığı güzelliklerin yolu belli" ifadelerini kullandı.

Türkiye Rafting Şampiyonası Erzincan Kupası yarışmalarının öğleden sonraki bölümünde, sprint yarışı, kafa kafaya yarışı yapılırken, vatandaşlar da rafting heyacanı yaşadı. Şampiyona yarın da devam edecek.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 18:30:21
Güncelleme :20 Haziran 2009 Cumartesi 18:41:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?