4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Recep Yazıcıoğlu, gökyüzünde anıldı

Erzincan Belediyesi ve Yaylabaşı Munzur Havacılık Doğa ve Ata Sporları Derneği tarafından, Erzincan’da 9 yıl boyunca görev yapan ve Denizli Valiliği sırasında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden merhum Recep Yazıcıoğlu anısına düzenlenen Yamaç Paraşütü Festivali bugün sona erdi.

Çakırman Köyü yakınlarındaki 2050 rakımlı Çakırman Tepesi’nde gerçekleştirilen festivale, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden 112 sporcu katıldı. Festivalin ikinci gününde paraşütçüler, rüzgarın zaman zaman ters esmesi nedeniyle istedikleri uçuşları gerçekleştiremedi. Festivalle ilgili bilgi veren Yamaç Paraşütü Milli Takım Kaptanı ve festivalin uçuş organizatörü Semih Sayır, festivalin başarılı geçtiğini belirterek, Türkiye’de yamaç paraşütü sporu çok yeni olduğu için bazı düzenlemelerin eksik olduğunu söyledi.

Yamaç paraşütüyle ilgilenen sporcuları bir çatı altında toplamak için federasyon kurma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Sayır, "Önümüzdeki aylarda federasyonumuzun kurulacağını tahmin ediyoruz ve yetkililerin desteğini bekliyoruz" dedi. Festivalin en yaşlı sporcusu olan 55 yaşındaki işadamı Savaş Kıroğlu ise, 1989 yılında yamaç paraşütü sporuna başladığını belirterek, bu sporu Türkiye’de ilk yapanlardan biri olduğunu söyledi. Erzincan’ı da merhum Vali Recep Yazıcıoğlu zamanında tanıdıklarını ve sevdiklerini dile getiren Kıroğlu, "Yamaç paraşütü çok güzel bir spor. Herkese tavsiye ediyorum. Yaşla bir ilgisi yok. Herhalde 80 yaşına da gelsem uçmaktan vazgeçmeyeceğim. İnsanlar abartmadığı ve kötü havada kalkmadığı sürece öyle göründüğü gibi tehlikeli bir spor değil" diye konuştu.

Festivalin son gününde öğleden sonra yapılması planlanan uçuşlar, havanın elverişsiz olması sebebiyle iptal edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2005 Pazar 16:58:21
Güncelleme :17 Nisan 2005 Pazar 12:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?