5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Refahiye'de çilek yetiştiriliyor

Erzincan'ın en soğuk bölgelerinden olan Refahiye'de Eylül ayı'nda örtü altında doğal çilek yetiştiriciliği yapılıyor.

Refahiye'de TARGEL projesi kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin, Refahiye'de Tarım Kredi Kooperatifi tarafından KKYDP Programı kapsamında hibe desteği ile yapılan bal paketleme tesislerinde ziyaret etti. İlk olarak Refahiye ilçesine bağlı Şahverdi Köyü'nde TARGEL projesi kapsamında yapılan çalışmaları inceleyen Abdulbaki Şahin, TARGEL projesi ile vatandaşa kendi adresinde hizmet verildiğini söyledi.

TARGEL Projesi kapsamında köyde hizmet veren Ziraat Mühendisi Şule Han tarafından köylülerle işbirliği içerisinde ilk defa uygulanan ve Eylül ayında gerçekleştirilen örtü altında doğal çilek yetiştiriciliği alanlarını gezen Abdulbaki Şahin, burada yaptığı konuşmada; "Gördüğünüz gibi Eylül ayında Refahiye gibi rakımı yüksek olan ve de son derece ağır kış yaşanan bir bölgede çilek yetişebiliyor ve dalından kopararak çilek yiyebiliyoruz. Bu azmin ve çalışmanın bir ürünüdür. Demek ki istenirse olmaz diye bir şey yok. Şahverdi köyündeki bu çiftçilerimiz eylül ayında çilek satabiliyorlar. Bizim için bu son derece mutluluk verici bir olaydır" dedi.

Köy halkı ise uygulanmakta olan TARGEL projesi ile ihtiyaç duydukları bilgi ve hizmete anında ulaştıklarını belirterek Tarım Bakanlığına teşekkür ettiler. Şahverdi köyünün ardından Refahiye ilçesinde yürütülen şap aşılama kampanyasını da yerinde gören İl Tarım Müdürü Abdulbaki Şahin, şap aşılama kampanyasının gerek Refahiye'de gerekse Erzincan genelinde belirlenen hedefler doğrultusunda devam ettiğini bildirdi.

Son olarak Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarım Bakanlığı tarafından yüzde 50 oranında maliyeti karşılanan ve Refahiye Tarım Kredi Kooperatifi tarafından inşa edilerek hayata geçirilen Bal Ambalajlama ve Paketleme tesislerini gezen Abdulbaki Şahin, tesislerde yaptığı açıklamada, “Tarım Bakanlığı tarafından uygulanan Hibe Desteği programının güzel bir örneğini daha burada görüyoruz. Refahiye ilçemiz güzel ve ihtiyaç duyulan bir tesise kavuşmuştur. Hızla gelişen tarım sektörünün içerisinde pazarlama gücünün artırılması için ambalajlama ve depolama gibi faktörler büyük bir etki yapıyor. İşte bakanlığımızın desteği ile kurulan bu tesisler pazarlama sorununun ve markalaşma sorununun çözümünde aktif rol oynayacaklar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 17:00:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?