18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Refahiye'ye kamu internet evi

Refahiye ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Ulaştırma Bakanlığı tarafından15+1 bilgisayardan oluşan (KİEM) Kamu İnternet Erişim Merkezi kuruldu.

Refahiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Tekin, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 15+1 bilgisayar, 1 adet scanner, 1 adet projeksiyon, 1 adet yazıcıdan oluşan kurum laboratuarının şuan itibariyle kullanıma hazır olduğunu, ancak kesin kabulünün henüz yapılmadığını belirterek, önümüzdeki günlerde merkezin halkın kullanımına açılacağını söyledi.

Laborartuvarın faaliyete geçmesi sonrasında kursların açılacağını belirten HEM Müdürü Ayhan Tekin,”Bilgisayar kurslarının bugüne kadar ilçedeki okulların laboratuarlarında açıyorduk. Halk Eğitim Müdürlüğüne ait bilgisayar laboratuarı olmadığı için okullarda açılan kursların denetim ve kontrolünde birtakım sıkıntılar yaşıyorduk. Ancak Ulaştırma Bakanlığı tarafından Kamu İnternet Erişim Merkezinin kurulmasıyla bu sorunumuzda çözüme kavuşturulmuş oldu. Bundan sonra açmayı planladığımız bilgisayar kurslarımız gözetimimiz altında kendi binamızda açılacaktır. Müdürlüğümüz kontrolünde halkımız bu hizmetten mesai saatleri içerisinde internete bağlanıp, bilgiye en kısa sürede ulaşabilecektir. Kısa süreli internet kullanım kursları düzenlemeyi planladık. İlçemizde internet kullanmayan tek bir kişinin dahi kalmamasını hedeflemekteyiz. Özellikle bayanların internetten faydalanmaları sağlanacaktır. Buradaki amaç gelişen çağdaş vatandaşların elektronik ortamı en iyi şekilde öğrenip uygulamasıdır."dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 10:56:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?