30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Rektör'den ilçelere çıkarma

REKTÖR BÜYÜKKASAP'TAN İLÇELERE ÇIKARMA

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap rektör yardımcıları, genel sekreter ve meslek yüksekokulu ve sürekli eğitim merkezi müdürleri ile birlikte Kemah ve İliç’e ziyaretlerde bulundu. Ekibiyle birlikte önce İliç Kaymakamı Yusuf Araloğlu ve Belediye Başkanı Ramazan Buran’ı ziyaret eden Rektör Büyükkasap vatandaşlarla sohbet ettikten sonra İliç Meslek Yüksekokulu’nun son durumu hakkında paylaşımda bulunduktan sonra yüksekokulda incelemelerde bulundu.

Daha sonra Kemah’a geçen Rektör Büyükkasap ve ekibi kaymakamlık ve belediye ziyaretinin ardından vatandaşlar ve esnafla sohbet ederek, Kemah Meslek Yüksekokulu’na gelen öğrencilere gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür etti. Kemah Meslek Yüksekokulu’nda da incelemelerde bulunan Rektör Büyükkasap, Erzincan Üniversitesi’nin üçüncü yılını doldurmuş genç bir üniversite olmasına rağmen dünya bilimine katkısı ve eğitim, öğretimin niteliği, topluma hizmet boyutuyla şehrin özellikleri dolayısıyla üzerine düşen görevin bilincinde olduğunu ifade etti

Rektör Büyükkasap; “Bugün üniversitemiz 6 fakülte, 4 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 2 araştırma ve uygulama merkezi ve 10.000’i aşan öğrencisi bu öğrencilere hizmet veren 374 akademik 257 idari personeli ile yarışta bulunduğu kulvarda önde gitmektedir. Üniversitemiz bütün adımlarını bilim ve bilimselliğin ölçütleri ile belirlenen bir stratejik planla, değişen şartlarla beraber gerektiğinde stratejik planında da değişikler yaparak, emin adımlarla geleceğe güvenle bakarak yoluna devam etmektedir. Bu süreçte ilçelerimizin de üniversitemizin bölgesine yaydığı ışıktan azami ölçüde istifade etmeleri için faaliyetlerimiz devam etmektedir. Kemaliye, İliç ve Kemah ilçelerimizin bulunduğu Fırat Vadisi çok önemlidir. Erzincan bir üniversite şehri olma yolunda önemli mesafeler kat etmiş ve model bir üniversite şehri olacaktır. Fakat bu bizim için yeterli değil. Bir şehrin üniversite şehri olması, şehir de üniversitelileştiği zaman daha da anlamlı olacaktır. şehrinde üniversitelileşmesi, bünyemizdeki sürekli eğitim merkezimizin hayat boyu öğrenme felsefesi ile toplumun bütün katmanlarına meslek edindirme, mesleki gelişim ve kişisel gelişim boyutlarıyla beraber eğitim hizmeti vermesi ile gerçekleşecektir. İlçelerimiz de gerek buradaki meslek yüksekokullarımız, gerekse sürekli eğitim merkezimizin buralarda hayata geçirdiği eğitim programları sayesinde üniversitelileşme sürecine gireceklerdir. 2009 Aralık ayı başından itibaren İliç’te sürekli eğitim merkezimiz, kaymakamlık ve İş-Kur iş birliğiyle bilgisayar, sıhhi tesisat, iş makineleri operatörlüğü, kalorifercilik ve peynircilik alanlarında 120 vatandaşımız kurs programına başlayacak. 2010 Ocak ayı itibariyle Kemah’ta da aynı branşlarda sertifika programları düzenlenecek ve diğer bütün ilçelerimizde de söz konusu programlar ve daha başka programlar hayata geçirilecektir” diye konuştu.

REKTÖR BÜYÜKKASAP'TAN İLÇELERE ÇIKARMA
REKTÖR BÜYÜKKASAP'TAN İLÇELERE ÇIKARMA
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 14:40:05
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 16:56:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?