18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Rektörden işkembe tarifi

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, üniversite yemekhanesinde ağırladığı basın mensuplarına işkembe çorbası ziyafeti çekti.

Rektörlük yemekhanesinde kendi nezaretinde yapılan işkembe çorbasını basın mensuplarına servis eden Rektör Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü'nün bütün birimleriyle, yeni kurulan bir üniversitenin sorumluluğu içerisinde gece yarılarına kadar çalıştığını belirterek, "Ekibimiz çok özverili bir şekilde çalışıyor. Gecenin herhangi bir saatinde geldiğinizde ekimizi burada bulabilirsiniz. Tabi bu yoğun temponun arasında biz de bazen ekibimize sürprizler yapıyoruz. Haftada bir akşam Rektör'ün eliyle pişirilen tadımlık yiyeceklerle karşılaşıyorlar. Bazı akşamlar, işkembe çorba, paça çorba, çoban kavurma, ciğer sote gibi" dedi.

İşkembe çorbasının yapımın her aşamasında ustanın yanında olduğunu ifade eden Rektör Büyükkasap iyi bir işkembe çorbasının tarifini ise şöyle yaptı:

"İyi bir işkembe çorbasının önce iyi bir malzemesi olmalıdır. 'Damardan' dediğimiz dişe dokunur malzeme seçilmelidir. Kıvamında haşlanmalıdır. Ne dağılacak, ne sert olacak. Sonra ayrı bir kemik suyunun içerisine katılmalıdır. Terbiyesi de çok koyu olmayacak şekilde, sadece rengini değiştirecek kadar az bir un ve yumurta sarısıyla terbiye edildiğinde, sosu ve diğer aksesuarları, sirke, sarımsak, biber olduğunda da afiyetle yenir."

Bir basın mensubunun, "Hocam, siz bu konuda uzmansınız galiba" demesi üzerine, Rektör Büyükkasap, "Biz rektörüz her işten anlamak zorundayız" şeklinde karşılık verdi.

Rektörün işkembe çorbası ziyafetine basın mensuplarının yanı sıra üniversite yöneticileri de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 18:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?