23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Renkli Ramazan geceleri

Erzincan Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan geceleri, vatandaşların iftardan sonraki yaşamına renk katıyor. 

Ramazan ayının üçüncü gününden itibaren Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan ve 28 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek olan ramazan eğlencelerinde vatandaşlar, Karagöz ve Hacivat, Meddah, Türk Halk ve Türk Sanat Müziği konserleri, orta oyunları, skeçler, tiyatro gösterileriyle yer alıyor. 

Zaman zaman meydandaki çadırlar yerine açık alanda yapılan ramazan eğlencelerinde özellikle çocuklar Karagöz ve Hacivat gösterilerine ve tiyatro oyunlarına büyük ilgi gösteriyor. Dün akşam açık alanda gerçekleştirilen eğlence programında İstanbul’dan gelen bir tiyatro grubunun Karagöz ve Hacivat gösterisi ile tiyatro oyunu vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı. 

Erzincan’ın yerel televizyon kanalı ERT’den (Erzincan Radyo Televizyonu) de canlı olarak yayınlanan ramazan eğlence programında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, geleneksel hale gelen ramazan eğlencelerinin her yıl daha da renkli geçeceğini ifade ederek, vatandaşların gösterdiği ilginin kendilerini bu yönde motive ettiğini söyledi. 

Başkan Buyruk’un yanı sıra İl Emniyet Müdürü Dr. Ahmet Çimen, Üzümlü Belediye Başkanı Ensari Sürücü ile çok sayıda vatandaşın beğeniyle izlediği eğlence programı Türk Sanat Müziği konseriyle sona erdi. Erzincan’daki ramazan gecelerinde özellikle çocuklar elma şekeri, pamuk şekeri ve mısır satıcılarına büyük ilgi gösteriyor.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 13:37:33
Güncelleme :14 Eylül 2008 Pazar 14:42:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?