30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

'S' plakada indirim!

ERZİNCAN’DA S PLAKADA İNDİRİM

Erzincan Belediyesi, il genelinde personel ve öğrenci taşımacılığı yapan S plakalı araçların devir işlemlerinde indirime gitti.

Belediyenin yaptığı uygulama ile alakalı bir açıklama yapan Erzincan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bedir Limon, S plaka sahiplerinin 2010 yılı Ocak ayında devir işlemi yaptırmaları durumunda yaklaşık 3 Bin TL az ödeme yapacaklarını kaydetti.

Personel ve öğrenci servis taşımacılığının Erzincan’da S plakalı araçlar ile yapıldığını ve bu araçların devir işlemi esnasında belediyeye 5 Bin 400 TL hat satış vergisi ödendiğini vurgulayan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bedir Limon, “Günümüz koşulları göz önüne alınarak devir masrafının yüksel oluşu ve bu işle iştigal eden servis aracı sahipleri devir işleminde büyük sıkıntı yaşıyordu. Birçok S plaka hattın satışı yapılmasına rağmen, devir masrafının yüksek olması nedeniyle satışların resmiyete dönüştürülemediğini görüyorduk. Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak bu sıkıntıları dile getirmek üzere Belediye Başkanı Yüksel çakır ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, bu sıkıntıların Belediye Meclisine taşınması kararı verildi.

Başkan Çakır ve Belediye Meclis üyeleri, S plaka sahiplerinin mağdur olmaması için bir çalışma yapıldı. Bu çalışmaya göre; 1 Ocak -31 Ocak 2010 tarihleri arasında S plaka devir işlemi için belediye 2 Bin 500 TL, 1 Şubat 2010 tarihinden sonra ise 3 Bin 500 TL ödeme yapılacak. Daha önceden satış yapan ve devirlerini yapmayan S plaka sahiplerinin bu tarihler arasında devir işlemi yaptırmaları kendi menfaatlerine olacaktır. Bu uygulamadan dolayı Erzincan Belediyesine teşekkür ederiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 15:38:00
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 15:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?