5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Sağlık ocakları yenileniyor

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü'nce 'Sağlıkta Dönüşüm Projesi 'kapsamında başlatılan sağlık kurumlarının fiziki açıdan düzenlemesi çalışmaları devam ediyor.


Erzincan İl sağlık Müdürü Dr Mesut Turan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, il merkezi başta olmak üzere ilçe ve beldelerde ki sağlık ocakları ile köylerdeki sağlık evlerinin bakım ve onarımının yapılarak daha kaliteli bir hizmetin sunulmasına çalıştıklarını belirtti. Turan," 2006 yılı içerisinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla sağlıkta adeta atılım yaptık. 2007 yılı içerisinde 18 sağlık ocağı ve sağlık evinin bakım ve onarımının yapılması planlanmıştır. Erzincan İl Özel İdaresi bütçesinden 300 bin ytl'lik bir harcamayla yapılacak çalışmalarda 5 adet sağlık ocağı ve 13 adet te sağlık evinin bakım ve onarımının yapılarak eksiklikleri giderilecek."dedi.


Dr Mesut Turan," Sağlıkta Dönüşüm Projesi çerçevesinde bugüne kadar il merkezinde 1.2.3 nolu Sağlık Ocakları, Verem Savaş Dispanseri, Çayırlı Sağlık Ocağı, merkeze bağlı Bahçeliköy Sağlık evinin bakım ve oanarımı yapılırken yine merkeze bağlı Akyazı beldesinde, Üzümlü ilçesinde modern birer sağlık ocağı yapıldı. Merkezdeki 1.2.nolu sağlık ocaklarının bakım ve onarımı müdürlüğümüz kendi imkanlarıyla 50 bin ytl'lik bir harcamayla yapıldı. Verem Savaş Dispanseri 2 bin 700 ytl, merkezde 3 nolu sağlık ocağı için 22 bin ytl, Bahçeliköy beldesi sağlık evi ,için 9000 ytl, Çayırlı Sağlık Ocağı için 15 bin ytl ,Akyazı Sağlık Ocağı için 450 ytl ytl ve Üzümlü Sağlık Ocağı içinde 300 bin ytl harcama hayırsever vatandaşlar ve kuruluşların katkılarıyla yapıldı"diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 10:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?