9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Sağlıkta iki yeni proje

Erzincan’da sağlık hizmetlerinin daha iyi yürütülmesi için İl Sağlık Müdürlüğü’nce iki yeni proje daha uygulamaya konuldu. İl Sağlık Müdürü Mesut Turan, teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanarak Erzincan halkına hizmet götürmeye çalıştıklarını belirterek, "İlimizdeki hastanelerde diyaliz tedavisi gören hastaları eğitim vermek suretiyle bilinçlenmenin yanı sıra, bu konuda aile destek eğitimleri de düzenleniyor" dedi.

Böbrek hastalarının sağlık görevlisi nezaretinde hastaneye ulaşımlarının sağlandığını anlatan Turan, "Diyaliz ünitelerini mekan ve araç gereç konusunda iyileştirme çalışmalarımız da devam ediyor. Bu çalışmalarımızdan gerek tedavi gören hastalarımız, gerekse hasta yakınları ve diğer vatandaşlarımız oldukça memnun. Bizlere ciddi anlamda destek veriyorlar" diye konuştu.
Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki birçok köy ve beldede sağlık görevlisi bulunmadığından büyük sıkıntılar yaşandığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Turan, "İlimizde sağlık görevlilerinin bulunmadığı bölgelerde mobil sağlık ekipleri çocukları aşılayarak, hijyen eğitimi veriyor ve halkın tedavisi sağlanıyor. Her ilçe kendi bölgesinde kurduğu mobil sağlık ekipleri vasıtasıyla sağlık taramasına başladı" diye konuştu.

İl merkezinde de bu amaçla tam donanımlı ambulans ve görevli sağlık ekibi oluşturulduğunu kaydeden Turan, "Bu ekip belli bir program çerçevesinde merkeze bağlı belde ve köylerde sağlık taramaları yapacak. Böylece halkın sağlık hizmetlerine ulaşması hem daha kolay olacak, hem de halkımız mağdur olmayacak. Mobil sağlık ekipleri, bölgede sağlık ocağı veya sağlık evi varsa mekan olarak buraları kullanabilecek. Bu tesislerin olmadığı yerlerde ise köy muhtarlarının tespit edeceği uygun yerlerde bu hizmet verilecektir" dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 13:47:02
Güncelleme :27 Kasım 2004 Cumartesi 13:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?