30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Sahte şirketler hayatını kararttı

ERZİNCAN’a bağlı Sazlıpınar köyünde çiftçilik yapan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yardımlarıyla ailesini geçindirmeye çalışan 52 yaşındaki Hüseyin Bulut’un hayatı, adına başka kentlerde kurulan 10 ayrı paravan şirket yüzünden karardı. Şirketler aracılığıyla piyasayı binlerce lira dolandırdığı iddiasıyla yargılanan 4 çocuk babası Bulut, “Okuma- yazma bilmiyorum. Evimi zor geçindirirken çok sayıda şirketim ve binlerce lira borcum olduğunu öğrendim. 7 gün hapis yattım. Cehaletimin bedelini ağır ödüyor ve şimdi ne yapacağımı bilemiyorum” dedi.


Kente 22 kilometre uzaklıktaki 40 haneli, 150 nüfuslu Sazlıpınar Köyünde ailesiyle birlikte yaşayan Hüseyin Bulut, paravan şirket kurararak dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla polis tarafından arandığını öğrenince şoke oldu. Hakkında açılan davalar nedeniyle art arda mahkemelerden ihbarname almaya başlayan Bulut, ifade vermek üzere gittiği adliyede, adına Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde şirket kurulduğunu öğrendi. Çeşitli kentlerde de kurulan şirketler aracılığıyla binlerce liralık çekler verdiğini ve çeklerin karşılıksız çıkması üzerine birçok mahkemede yargılandığı ortaya çıkan Bulut, okuma- yazma bile bilmediğini belirtti. Son olarak Gaziantep 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığını ve 890 bin lira para cezasına mahkum olduğunu anlatan Bulut, mahkumiyet kararından geç haberi olduğunu söyledi. Bulut, yine geçen aralık ayında karşılıksız çek davasından bir hafta Erzincan Cezaevi'nde hapis yattığını söyledi.


Tanımadığı kişilerin kimlik bilgilerine ulaşarak adına paravan şirketler kurduğunu öne süren Hüseyin Bulut, “Böyle bir şey nasıl oldu anlamadım. Ben okuma yazma bilmiyorum. Çiftçilik yaparak geçimimi sağlıyorum. Daha geçen hafta SYDV’nin kömür yardımından aldım. Okuma- yazma bilmiyorum. Evimi zor geçindirirken çok sayıda şirketim ve binlerce lira borcum olduğunu öğrendim. Cehaletimin bedelini ağır ödüyor ve şimdi ne yapacağımı bilemiyorum. Hakkımda açılmış çok sayıda dava var. Bazılarından beraat ettim ama mahkumiyet kararı çıkanları ne yapacağım bilmiyorum” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 09:27:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?