4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Şampiyon, gözünü Katar'a dikti

Sofya’da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonasında 105 kilo gram’da mücadele eden Milli Sporcu Bünyamin Sudaş, memleketi Erzincan'a geldi.

Sudaş, Olimpiyat yarışlarına katılamadığı için çok üzüldüğünü ancak Avrupa Şampiyonasında elde ettiği 2.’lik ile başarıyı yakaladığını açıkladı.

Yarışmalarda özellikle Bulgar ve Yunan seyircilerin kendi motivasyonları bozduğunu ve 900 gram fazlalık ile Avrupa Şampiyonluğu kaçırdığını belirten Sudaş, hedefinin bir daha ki yarışmalarda birincilik olduğunu dile getirdi.

Sudaş 30 Haziran 2005 tarihinde İspanya’da ve 27 Kasım 2005 tarihinde Katar’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasında birincilik elde edeceğini vurguladı.

Şimdiye kadar 1 dünya şampiyonluğu, 4 dünya ikinciliği, 5 kez Avrupa ikinciliği, 2 Dünya Üniversiteler arası şampiyonluğu, 2 Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu bulunan Bünyamin Sudaş, halen ASKİ Takımı'nın sporcusu olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Halter sporuna özellikle yerel idarecilerin destek vermesini isteyen Sudaş destek verilmesi durumunda sadece halter değil bir çok spor branşında başarının yakalanacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ise, başarıyı yakalayan sporcular ile gurur duyduklarını belirterek, Milli Sporcu Bünyemin Sudaş’a tam altın hediye etti. Sudaş ise yanında getirdiği Milli Takım formasını Belediye Başkanı Buyruk’a hediye etti.

Sezai Altunel-Kenthaber/Erzincan
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 16:47:53
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 14:06:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan Bozdemir IP: 212.130.1.xxx Tarih : 2.05.2005 12:07:10
Tabiki yazmak isterim ben bir erzincanli olarak ondan gurur duydum ve herzaman basarili olmasini dilerim ben hasan Danmarkadan yaziyorum sanpiyonmuza basarilar diliyorun ben bir erzincanli olarak memleketimden gurur duyuyorum basarilarinizi diliyorum selamlar HASAN