3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Saniye saniye ölüm!

Erzincan’da kaldırımda yürüyen vatandaşa özel halk otobüsü çarptı. Kaza anı otobüsün güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilirken ağır yaralı şahıs kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaza 17 Aralık 2012 günü Ali Kemali Caddesi üzerindeki Merkez İlkokulu önünde meydana geldi. Yolun karlı ve buzlu olması nedeniyle Erkan Ö.’nün kullandığı özel halk otobüsü yoldan çıkarak, o anda her şeyden habersiz, kaldırımın üzerinde yürüyen 64 yaşındaki Mustafa Yumuk isimli vatandaşa çarptı. Kazı öncesi ve sonrası halk otobüsünün kameraları tarafından saniye, saniye kaydedildi. Görüntülerde otobüs kar ve buzlanma nedeni ile bir anda kontrolden çıkıyor ve yolun karşısında, kendi halinde yürüyen Mustafa Yumuk’a çarpıyor.

Çarpmanın şiddeti ile araç ile okul duvarı arasına sıkışan talihsiz adam ağır bir şekilde yaralanıyor. Görüntülerde kaza sonrasında vatandaşların telaşı da dikkatlerden kaçmadı. Otobüsün içerisindeki kamera görüntülerinde ise, aracın savrulma anı daha net bir şekilde görülüyor. Direksiyon hakimiyetini bir anda kaybeden sürücünün, aracı kontrol etme çabaları yer aldığı görüntülerde, otobüsün içerisinde savrulan yolcular kazanın ardından hemen kendilerini dışarı atıyor. Yolculardan bazıları kazanın şoku ile olay yerinden uzaklaşırken, bazıları ise otobüsün altında kalan yaşlı adama yardım etmeye çalışıyor. Görüntülerde ayrıca bayan yolcuların ağlamaları da bulunuyor.

Öte yandan kazada ağır yaralanan Mustafa Yumuk Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Kazanın ardından otobüs sürücüsü tutuksuz yargılanırken, Mustafa Yumuk’un oğlu Bayram Yumuk, babasının hiçbir suçu olmadan her şeyden habersiz o gün mahalle de kurulan pazara gittiğini belirterek, kazanın meydana geldiğini ifade etti. Bayram Yumuk, otobüs sürücüsünün dikkatsiz araç kullandığını iddia ederek, babasının ölümüne neden olduğunu, gerekli cezayı almasını beklediklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2012 Cumartesi 18:33:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?