30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Şap kampanyasında büyük başarı

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü, 2009 yılı ilkbahar dönemi şap aşılama kampanyasını tamamladı.


Tarım İl Müdürlüğü’nün kayıtlarına göre, 2 ay süren kampanyada 79 bin büyükbaş hayvan şap hastalığına karşı aşılandı. Kampanya başlangıcında il genelindeki büyükbaş hayvan varlığının yüzde 90’ını aşılamayı hedefleyen ekipler bu hedefin üzerine çıkarak yüzde 93 oranında aşılama gerçekleştirdi.
Konuyla ilgili bilgi veren Erzincan Tarım İl Müdürü Ali Lek, şap hastalığının ülke genelinde zaman zaman etkili olan ve hayvancılık sektörüne büyük zarar veren bir hastalık olduğunun altını çizerek, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın ülke genelinde hastalığın yok edilmesi için büyük çaba gösterdiğini söyledi.


Erzincan gibi hayvancılığın önemli bir sektör olduğu bölgelerde hayvan hastalıklarının sektörün gelişmesinin önündeki en büyük engellerden birisi olduğunu kaydeden Ali Lek, Tarım İl Müdürlüğü olarak hayvan hastalıklarıyla etkin bir mücadele yürüttüklerini ifade ederek, “Ekiplerimiz bu alandaki özverili çalışmalarla hastalıkların yaygınlaşmasını önlemekteder. Ancak hayvan hastalıklarını kontrol altında tutmak son derece zor bir iş. İlimize günlük hayvan giriş ve çıkışlarının olması bu kontrol mekanizmasını zora sokmasına rağmen elimizdeki imkanlarımızı en son noktaya kadar kullanıyoruz. Geride bıraktığımız 2 aylık süreç boyunca hayvan sağlığı ekiplerimiz il genelinde köy köy dolaşıp, ahırları gezmek suretiyle tüm büyükbaş hayvanları şap hastalığına karşı aşıladılar. Biz Müdürlük olarak bu süreçte başta hayvan sahipleri olmak üzere belediye ve muhtarlarımızdan da kampanyamıza destek verdikleri için teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 16:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?