18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Şap kampanyasında yüzde 90 başarı

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü 2008 Yılı Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası sona erdi.

İki ay süren ve 79 bin büyükbaş hayvanın aşılandığı kampanya hakkında bir açıklama yapan Erzincan Tarım il Müdür Vekili Osman Çakır, "Erzincan genelinde şap kampanyası dahilinde toplam büyükbaş hayvan varlığının yüzde 90'ı aşılandı. Bilindiği gibi bu başarı oranı yüzde 85'in altına düşmüş olsaydı ilimize hayvan giriş ve çıkışları yasaklanacaktı."dedi.

Kurban Bayramı öncesinde hedefin yakalanmasının çiftçiye büyük bir rahatlama sağladığını kaydeden Osman Çakır şunları söyledi; "Şap hastalığı ülkemiz genelinde zaman zaman etkili olan ve hayvancılık sektörüne büyük zarar veren bir hastalıktır. Bakanlığımız ülke genelinde hastalığın yok edilmesi için büyük çaba sarf etmektedir. Erzincan gibi hayvancılığın önemli bir sektör olduğu bölgelerde hayvan hastalıkları sektörün gelişmesinin önündeki en büyük engellerden birisidir. Biz Erzincan Tarım İl Müdürlüğü olarak hayvan hastalıkları ile etkin bir mücadele yürütüyoruz. Ekiplerimiz bu alandaki özverili çalışmalarla hastalıkların yaygınlaşmasının önüne geçiyor. Ancak hayvan hastalıklarını kontrol altında tutmak son derece zor bir iş. İlimize günlük hayvan giriş ve çıkışlarının olması bu kontrol mekanizmasını zora sokmasına rağmen elimizdeki imkanlarımızı en son noktaya kadar kullanıyoruz."

Bakanlığın, bu yıl sonbahar dönemi şap aşılama kampanyasında başarı oranının yüzde 85'in altına düştüğü bölgelerde hayvan giriş ve çıkışlarına izin vermediğini hatırlatan Osman Çakır, "Bu oranın üzerine çıkılması için ekiplerimiz gece gündüz çiftçilerimizle işbirliği içerisinde çalıştı ve kampanyada yüzde 90 başarı oranını yakaladık. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde besicilerin büyük şehirlere hayvan taşımaya başladı.Eğer yüzde 85 başarı oranının altında kalsaydık hem biz hem de besicilerimiz zor durumda kalacaktı." diye konuştu.

Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin diğer hayvan hastalık ve zararlılarına karşı da etkin bir mücadele takvimi yürüttüğünü kaydeden Tarım İl Müdür Vekili Osman Çakır, "Erzincan ekonomisi içinde büyük önem taşıyan hayvancılık sektörünün gelişmesine engel olan etkenleri ortadan kaldırmak amacıyla yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Sektörün sorunlarını tespit noktasında da çalışmalar yapıyoruz. Bu alanda Müdürlüğümüzün görev ve yetki alanında bulunan sorunların aşılması adına çalışmalarımız devam edecek." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 13:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?