8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Sarıgül başbakan gibi karşılandı

Erzincan’da düzenlediği mitingde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı için aday olacağını açıklayan CHP’li Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, memleketi İliç’te görkemli bir şekilde karşılandı. Sarıgül’ün misafir olduğu Leventpınarı Köyü’nde silahlar sabaha kadar susmadı.
Erzincan’daki mitingin ardından Ulalar Beldesi’ne giden ve Belediye Başkanı Ercan Köçer’le bir süre görüşen Mustafa Sarıgül, daha sonra Kemah İlçesi’ne geçti. İlçe girişindeki Melik Gazi Türbesi önünde vatandaşlar tarafından karşılanan Sarıgül, ilçe merkezinde kendisine ilgi gösteren kalabalığa kısa bir konuşma yaptı. Kemah’taki kısa ziyaretinin ardından memleketi İliç İlçesi’ne giden Sarıgül, burada büyük bir coşkuyla karşılandı. Havai fişek gösterileri ve kurban kesilerek karşılanan Sarıgül, İliç Belediye binası önünde hemşehrilerine seslendi. DYP’li Belediye Başkanı Ramazan Buran’ı da makamında ziyaret eden Mustafa Sarıgül, daha sonra geceyi geçirmek üzere İliç’e 20 kilometre mesafedeki 400 haneli Levent Pınarı Köyü’ne gitti.
Sarıgül, Levent Pınarı Köyü’nde yüzlerce vatandaş tarafından meşaleler ve davul-zurna eşliğinde karşılanırken, onlarca kişi de havaya ateş ederek Sarıgül’ün gelişini kutladı. Burada köy halkına seslenen Mustafa Sarıgül, "Buraya milletvekili olarak geldim, belediye başkanı olarak geldim. Ama bundan sonra nasıl gelirim, onu Allah bilir, onu sizler bilirsiniz" dedi.
Kendisini konuşmalarında 30-40 sefer Allah dediği için eleştirenlere de cevap veren Mustafa Sarıgül, "Bazıları bana diyorlarmış ki; Mustafa Sarıgül konuşmalarında 30-40 kere Allah’tan bahsediyor. Ben de onlara Leventpınarı’ndan, Erzincan’dan sesleniyorum. Onlara diyorum ki; bundan sonra 30 kere değil, 100 kere Allah’ımdan bahsedeceğim. Çünkü ben inançlı toprakların çocuğuyum, inançlarımdan hiçbir zaman taviz vermeyeceğim" diye konuştu.
Konuşmasının ardından köylülerle halay çeken Sarıgül, geceyi köyde geçirdi. Bu sabah ise Hıdır Abdal Sultan Ocağı Kültür etkinliklerine katılmak üzere Kemaliye Ocak Köyü’ne giden Sarıgül, bir tepeye taşlarla yazılan "Başbakan Sarıgül" yazısını görünce, araçtan inerek yazının önünde gazetecilere poz verdi. Sarıgül burada, silahlarla karşılanmasıyla ilgili soruya, "Ben hiçbir yerde silah atılmasını istemiyorum. Silahlar gitsin, barış gelsin istiyorum. Ama bir gerçekte şu ki; ben de Anadolu çocuğuyum, bizim de örfümüz, töremiz, geleneklerimiz var. Sağolsunlar beni bağırlarına bastılar. Çok görkemli bir karşılama yaptılar. Ben de bütün hemşehrilerime bütün Anadolu insanına layık olmaya çalışacağım" diye yanıt verdi.
ERZİNCAN - İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2004 Pazar 16:59:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?