30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Sarıgül Erzincan'da

Erzincan'da köyleri gezen Türkiye Değişim Hareketi Lideri Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ''Fadime Hala'' gibi hala koltuğunda oturduğunu belirterek, "Fadime Hala'nın fıkraları meşhurdur, ancak Baykal'ın fıkra okuyacak kadar becerisi yoktur" dedi.


Şişli Belediye Başkanı ve Türkiye Değişim Hareketi Lideri Mustafa Sarıgül 12. Refahiye Bal ve Kültür Festivali'ne katılmak üzere geldiği memleketi Erzincan'ın baba ocağı İliç ilçesinde köy gezilerini sürdürüyor. Baba ocağı İliç ilçesinde birçok belde ve köy ziyaretlerinde bulunan Mustafa Sarıgül, Ana Muhalefet CHP Genel Başkanı Denzi Baykal'ı ''Fadime hala'' gibi koltuğunda oturmakla suçladı

24 DÖNEM MİLLETVEKİLLERİNE 24 PLAKALI BİR BAŞBAKAN
İliç'e bağlı Boyalık ve Bozyayla köylerini gezerek vatandaşlarla bir araya gelen Sarıgül, "Ana ocağı ve baba ocağındayım. Hemşerilerimden büyük ilgi görüyorum ve büyük bir yürüyüşe çıktık. 2011'de en büyük arzum, 24. dönem milletvekilleri seçilecek. İstiyorum ki 24. dönem Erzincan için çok önemli, ben istiyorum ki 24. dönem TBMM'nin başbakanı mutlaka 24 plakalı bir başbakan olsun ve inanıyorum ki, 2011'de 24. dönemde başbakanlığı 24 plakalı Erzincan'a getirmenin mutluluğunu çalışma arkadaşlarımla
birlikte yaşayacağım" dedi.

TÜRKİYE'DE DEĞİŞİM HAREKETİ'NE İHTİYAÇ VAR.
Sarıgül gazetecilerin, neden Türkiye Değişim Hareketi sorusu üzerine, "İktidar şu anda son derece yorgun, muhalefet alabildiğine heyecansız. Halkımızın yeni bir enerjiye, yeni bir çalışmaya, yeni bir hayat sahasına ihtiyacı var. Türkiye Değişim Hareketi üretimsizliğe son vermek için, işsizliğe son vermek için. Türkiye Değişim Hareketi Türkiye'yi geliştirmek, Türkiye'yi güçlendirmek için yollarda. Türkiye Değişim Hareketi'ne bugün her zamankinden daha büyük bir ihtiyaç var. Ben Türkiye'nin her yerini
dolaşıyorum. Yurttaşlarımın göstermiş olduğu bu ilgi ne kadar büyük bir değişime ihtiyaç olduğunun önemli bir göstergesi. Türkiye Değişim Hareketi Ankara'ya parti kurmak için gitmiyor, Türkiye Değişim Hareketi Ankara'ya tabela asmak için gitmiyor, Türkiye Değişim Hareketi Ankara'ya inşallah yurttaşlarımızın desteği ile Türkiye'nin iktidarın mührünü almaya gidiyor" cevabını verdi.

BAYKAL'I FADİME HALA GİBİ KOLTUĞUNDA OTURMAKLA SUÇLADI
Türkiye Değişim Hareketi Lideri Mustafa Sarıgül konuşmasında ayrıca, "Deniz Baykal bir partinin genel başkanıdır. Ankara da birçok parti genel başkanları var. Bizim hedefimiz Deniz Baykal'ın artık çok çok ötesinde bir hedeftir. Bizim şu anda Baykal'la uğraşacak ne vaktimiz var ne de zamanımız var. Baykal kendi seçtiği delegelerle ömür boyu genel başkan olabilir ama halkın oyu ile ve yurttaşlarımızın oyu ile bir türlü başbakan olamıyor. Genel başkan olmak önemli ama başbakan olmak ondan daha da önemli.


Şöyle düşünelim; beş tane genel seçime giren, altı tane yerel seçime giren ve başarısız olan bir genel başkan hala koltuğunda oturmakta. O nedenle benim arzum ana muhalefet partisi genel başkanı olmak değil, 2011'de inşallah Türkiye'nin başbakanı olmaktır. Benim en büyük arzum, dedem sosyal demokrat iktidarını göremedi, babam sosyal demokrat iktidarını göremedi, ben istiyorum ki çocuklarımız artık sosyal demokrat iktidarı görsün.

Ana muhalefet partisinin lideri Ankara'da koltuğunda 40 yıldır 'Fadime hala' gibi oturmakta. Benim için Fadime halanın fıkraları bile son derece önemlidir. Onu bile anlatacak becerisi yoktur. Ana muhalefet partisi lideri 40 yıldır kendi seçtiği delegelerle gününü gün etmekte oysa benim siyasi yaşamımda ana muhalefet partisi olarak yaptıklarım değil, inşallah Türkiye'nin başbakanı olarak yaptıklarım yazacak" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 16:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?