30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Sebze üreticileri Üzümlü'de buluştu

Erzincanlı sebze üreticileri Üzümlü'de bir araya geldiler.

Erzincan-Üzümlü Sebze Üreticileri Birliği tarafından organize edilen toplantıya Üzümlü Kaymakamı Murat Gözütok, İl Tarım Müdürü Ali Lek, Üzümlü Belediye Başkanı Ensari Sürücü, Erzincan-Üzümlü Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Suhabi Okumuş ve üreticiler katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Suhabi Okumuş, yeni kurulan birliğin üreticiler açısından önemine değindi. Okumuş konuşmasında "Tarım İl Müdürümüz Ali Lek'in destekleriyle kurduğumuz birliğimiz şu anda 50 üyeye oluşmuş durumda. Sizlerin katkılarıyla daha da güçlenerek üreticilerimizin sorunlarını çözmeye çalışacağız. Öncelikli olarak Birlik adına sebzecilik sektörünün uzmanlarından oluşan bir danışma kurulu oluşturduk.

Çalışmalarımızı bu kurulun gözetiminde sürdürüyoruz. İlk olarak sebze fidesi sorununu bu yıl çözüme kavuşturacağız. Biz birlik olarak Erzincan'da dikilecek fidelerin Erzincan'da yetiştirilmesini istiyoruz. Bunun için fide üretimi yapan arkadaşlarımızı bir arayagetiriyoruz. Erzincan bu konuda Antalya'ya muhtaç olmamalı, kendi kendine yetmelidir. Üreticilerimize sezon boyunca gübreleme, ilaçlama gibi teknik konularda destek vereceğiz. Yine büyük bir sorun teşkil eden Pazar sorununu çözmek için girişimlere başladık.

AmacımızErzincan'ı sadece domates değil tüm sebzelerde merkez haline getirmektir. Çevre iller ve Büyükşehirlerle bağlantılar kurarak Erzincan'da üretilen sebzeyi tek elden pazarlamayı amaçlıyoruz. Uzun vadede sebze ihracatına başlamayı amaçlıyoruz. Bunun için gerekli olan ambalajlama ve paketleme tesisleri için araştırmalar yapıyoruz. Tabii ki tüm bunlar sizlerin desteği ile gerçekleşecek. Bu yüzden birliğe destek vermeniz halinde bu sektörün önünü açacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.


Daha sonra kürsüye gelen İl Tarım Müdürü Ali Lek, dünyanın gelişmiş ülkelerinde ve Türkiye'nin tarımsal açısından gelişmiş bölgelerinde çiftçilerin örgütlü olarak hareket ettiklerini kaydederek, "Biz Erzincan'da birliğin kurulması için üzerimize düşeni yaptık. Birliği kuran arkadaşlarımızın çalışmalarını ve gayretlerini gördükçe iyi ki bunu yapmışız diye düşünüyoruz. Bu yıl İl Özel İdaresi kaynaklarından yine sizlere sübvanseli sebze fidesi dağıtacağız. Domates, biber ve patlıcan olmak üzere 1.700.000 sebze fidesi dağıtacağız. Biz Tarım İl Müdürlüğü olarak sizlerin daha çok kazanması için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Ama sizlerin de önerilerine açığız. Üzümlü ilçesinde sebzecilik ve meyvecilik sektörü hızla gelişiyor.

İleriki günlerde Meyve üreticileri birliğini de kuracağız. Burada sizlerin birliklerin çatısı altında toplanarak tek bir güç olarak hareket etmeniz ve pazara tek elden çıkmanız size daha fazla kazandıracaktır. Teknik ekiplerimiz de yaz sezonu boyunca sizlerin yanında olacak. Her türlü tarımsal konuda eğitim ve teknik destek konusunda bize birtelefonunuz yeterli olacaktır" diye konuştu.
Toplantıda daha sonra yetkililer üreticilerin sorularını cevaplarken Üzümlü Kaymakamı Murat Gözütok ve Üzümlü Belediye Başkanı Ensari Sürücü de bu konuda üreticilere kendilerinin de destek olacağını söylediler.

İha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 18:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?