30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Seçmen listeleri çalındı

Erzincan'ın Merkez Çarşı Mahallesi Muhtarlığı'nda askıya çıkarılan seçmen listesi kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından çalındı. Olayın emniyete bildirilmesinden saatler sonra seçmen listesi çalındığı yere tekrar bırakıldı. 

Çarşı Mahallesi'nde 5 yıldır muhtarlık görevini yürüten Cumali Has, sabah saat 09.00'da geldiği TOKİ İş Merkezi'ndeki muhtarlık ofisinde askıya çıkarılan listeleri ofis önündeki panoya astı. Has, kısa bir süre sonra tekrar kontrol etmek için çıktığında seçmen listelerinin panoda asılı olmadığını görünce durumu İl Seçim Kurulu'na bildirdi. 

Muhtar Cumaali Has, emniyet güçlerini de arayarak olaydan haberdar etti. Emniyet güçleri ve olay yeri inceleme ekipleri yaptıkları çalışmaların ardından muhtarı ifadesine başvurmak üzere karakola davet ettiler. Yaklaşık 4 saat ifadesi alındıktan sonra muhtarlık ofisine dönen Has, listelerin panoda asılı olduğunu görünce derin bir nefes aldı. 

Bin 827 seçmenin kayıtlı olduğu mahallede seçmen listelerinin çalınmasına ve 4 saat sonra yerine konulmasına anlam veremeyen Muhtar Has, "Listelerde seçmenlere ait T.C No, adı soyadı, adres bilgileri ve doğum tarihleri bulunuyor. Seçmen listesi fotokopi ile çoğaltıldıktan sonra yerine bırakılmış olabilir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 18:26:40
Güncelleme :9 Ocak 2009 Cuma 20:03:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?