18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Şehitler için tırmanacaklar

Erzincan Üniversitesi Dağcılık Spor Kulübü ve Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü'ne (EDKİK) üye dağcılar, Dağcılık Federasyonu'nun kış tırmanışları çerçevesinde Sarıkamış'ta düzenlenecek tırmanışa katılacak. 

1914-1915 Osmanlı-Rus Savaşı'nda Sarıkamış'ın Allahu Ekber Dağları'nda donarak şehit olan 60 bin Mehmetçiğin anısını yaşatmak için 26-28 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan Allahuekber Dağları Tırmanışı, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden çok sayıda dağcının iştirakiyle gerçekleştirilecek. Tırmanış hakkında bilgi veren EDKİK Başkanı Yılmaz Ünal, tırmanış etkinliğinin 25 Aralık Perşembe günü Sarıkamış'taki Allahuekber Şehitliği'nde yapılacak törenle başlayacağını ardından araçlarla Allahuekber Dağı eteklerindeki Yenigün Köyü'ne gidilerek burada kamp kurulacağını söyledi. 

Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca'nın da katılacağı etkinlikde tırmanışın 26 Aralık Cuma günü saat 09.00'da başlayacağını ifade eden Yılmaz Ünal, 2 bin 800 metre yükseklikte ikinci kampın kurulacağını söyledi. 27 Aralık Cumartesi günü tırmanışa devam edileceğini ve 3 bin 120 metre yükseklikteki zirveye tırmanan dağcıların burada 60 bin Mehmetçik için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra inişe geçeceklerini açıklayan Yılmaz Ünal, bu tür tırmanışları, kahramanlara saygı ve vefa' olarak nitelendirdiklerini vurguladı. 

Sarıkamış'taki tırmanışa, EDKİK Başkanı Yılmaz Ünal'ın yanı sıra, Metin Kekeçdil, Halit Yüce, Nurettin Can ve Habip Tatoğlu'nun katılacağı bildirildi. 

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 14:16:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?