30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Şeker-İş 10 bin imza topladı

ŞEKER-İŞ 10 BİN İMZA TOPLADI

Erzincan Şeker Fabrikasının özelleştirilmesine tepki amacıyla Şeker İş Sendikası Şube Başkanlığı tarafından imza kampanyası sona erdi. Cumhuriyet Meydanında oluşturulan stantta 4 gün içerisinde 10 bin civarında imza toplandı.

“Duyarsız Kalma Fabrikana Sahip Çık” sloganıyla yola çıkan Şeker İş Sendikası Erzincan Şubesi üyeleri fabrikanın özelleştirilmesine tepki göstermek amacıyla düzenlenen imza kampanyası ile Türk-İş’ie bağlı sendika temsilcilerinin katılımı ile yapılan basın açıklamasında Şeker İş Sendikası Erzincan Şube Başkanı İlhan Gülırmak, Erzincan ekonomisi için önemli bir yer oluşturan Erzincan Şeker Fabrikasının özelleştirilmesine tepki göstermek amacıyla başlattıkları imza kampanyasında kısa süre içerisinde olsa 10 bin civarında kişinin katılımının memnun edici olduğunu söyledi, Başkan Gülırmak; “Erzincan ekonomisi için büyük öneme sahip olan şeker fabrikasının özelleştirilmesi, yıllar önce satılan iplik fabrikası, Ersan, ayakkabı fabrikası gibi olmaması için Erzincan halkı ile birlikte tepkimizi ortaya koyduk. Düzenlediğimiz bu kampanya da bunu ortaya koydu” dedi.

Gülırmak şunları kaydetti; “Daha önce özelleştirilen iplik fabrikası, Tercan ayakkabı fabrikasının durumuna şeker fabrikasının düşmesini istemiyoruz.Türkşeker'in gelişigüzel özelleştirilmesi halinde; Eski teknoloji, düşük ölçek ve yüksek maliyetlerle üretim yapan, büyük çoğunluğu kurulu oldukları yörelerdeki tek sanayi tesisi ve istihdam alanı olma özelliğini taşıyan pek çok fabrikanın özelleştirilmesi mümkün olmayacak, yanlış şeker politikaları nedeniyle kapanması gündeme gelecek, en az 15 ila 18 arasında fabrika kapanmak zorunda kalacaktır. Bu durumda çiftçisinden işçisine, esnafından yan sektörlerde çalışanlarına kadar doğrudan ve dolaylı şekilde aileleriyle birlikte yaklaşık 6 milyon kişi bundan olumsuz etkilenecek ve özelleştirmenin yok edici etkisi asıl olarak sosyal alanda kendini gösterecektir. Böyle bir durumda köyden kente göç olgusu hızlanacak, en büyük gelir kaynağından mahkum olan çiftçiyi köyde tutmak mümkün olmayacaktır. Büyük kentlere göç olgusu hızlanacak, büyük kentlerde hırsızlık, gasp, kap-kaç gibi güvenlik sorunları artacak, sokakta yürümek imkansız hale gelecektir. Sonuçta; mevcut ülke şeker sanayi çökecek, stratejik önemi olan pancar şekeri üretimi bitecek, gümrük duvarları koruyucu olamayacak ve sonuçta Türk şeker sanayi çökecek, Türkiye pancar şekeri üretiminde stratejik önemini yitirecek ve dev uluslar arası şirketlerin pazarı olacaktır. Bizim mücadelemiz bunun içindir. Erzincan halkından fabrikasına, çiftçisine sahip çıktığı için teşekkür ediyoruz. Topladığımız imzaları bakanlarımıza, milletvekillerimize göndereceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 17:14:01
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 17:22:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?