4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

'Sen, ABD çiftçisinin hükümeti misin ?'

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, bundan sonra daha sıkı bir muhalefet yapacaklarını belirterek, "Onlara iktidar sandalyelerini dar edeceğiz" dedi.

Partisinin il kongresine katılmak üzere dün akşam Erzincan’a gelen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, bugün İpekyolu Sosyal Tesisleri’nde yapılan DYP İl Kongresi’ne partililerin coşkulu tezahüratları arasında katıldı.

Genel Başkan Yardımcıları Saffet Arıkan Bedük ve Saffet Kaya ile bir süre önce AK Parti’den istifa ederek DYP’ye katılan Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan’la birlikte katıldığı kongrede, İl Başkanı Recai Alptekin’in ardından konuşan DYP Lideri Mehmet Ağar, hükümete sert eleştirilerde bulundu.

Hükümetin yürüttüğü tarım politikalarıyla çiftçiyi, köylüyü ezdiğini ifade eden Mehmet Ağar, "Seçimden önce kabadayı kabadayı geziyordunz, ’Verin oyları pancar kotalarını açacağız’ diyordunuz. Açtılar mı? Hayır. Daha beter hale düşürdüler. Çünkü tatlandırıcı kotalarını artırdılar. Onlar yabancı şirketler. Şimdi soruyorum. Ey hükümet, sen, benim çiftçime vermediğin parayı gidiyorsun elin çiftçisine ithalat yoluyla veriyorsun. Sen Erzincan’ın hükümeti misin, Antalya’nın hükümeti misin, yoksa İspanyol çiftçisinin, İtalyan çiftçisinin, Amerikan çiftçisinin hükümeti misin?" diye konuştu.

"MİLLETİ EKMEĞE MUHTAÇ EDECEKLER"

"Bu AK Parti hükümeti milleti yiyecek ekmeğe muhtaç olacağı yöne doğru götürmeye başlamıştır" diyen Ağar, konuşmasına şöyle devam etti: "Bunların ekonomi politikaları tuzu kuruların ekonomi politikalarıdır. Bu politikaların içerisinde işçi yok, esnaf yok, emekli yok, memur ve en vahimi bu toprağı ve insanları besleyen çiftçi köyle tamamiyle silinmiştir, yok edilmiştir. Böyle bir zalim anlayışı bizim kabul etmemiz mümkün değildir."

TBMM eski Başkan Vekili Kamer Genç’in de sonradan katıldığı kongrede hükümete eleştirilerini sürdüren Ağar, hükümetin bütçede kısıtlamadığı tek paranın, yılda otomatik olarak ödenen 65 katrilyon tutarındaki faiz ödemeleri olduğuna dikkati çekerek, "30 sene bu milleti, ’Faiz haramdır. Biz iktirada geldiğimizde faizi şöyle yapacağız, böyle yapacağız" diyerek kandırlar. Ama Allah çarptı bunları, geldiler en büyük faizci oldular" dedi.

Hükümetin dış politikasında da tutarsızlık sergilediğini ve Avrupa Birliği meselesinde Türkiye’yi layıkıyla temsil edemediğini ileri süren Mehmet Ağar, "Hiçbir hükümetin karşısına çıkaramadıkları Türkiye’yi rahatsız edecek bütün zorlamaları, bu hükümetin karşısına çıkarmakta hiç kimse perva etmemektir. Çünkü bunların bir şey beceremeyeceği baştan belli olmuştur. Türkiye’nin Irak krizinde askerinin başına geçirilen çuval, aslında hükümetinin başına geçirilmiştir. Hükümetin güçsüzlüğüne, kararsızlığınadır" şeklinde konuştu.

"İKTİDAR SANDALYELERİNİ SİZE DAR EDECEĞİZ"

DYP olarak fukaralıkta çatışmayı değil, zenginlikte uzlaşmayı arayan bir siyasetin sahibi olduğunu vurgulayan Ağar şunları söyledi:

"İnsanlarımızın bu ölçüde ezildiği hiçbir dönem olmadı. Devlet memurları üzerinde baskı, başka partilerden birinin kardeşi, yeğeni, çocuğu varsa, ufak memur bile olsa ezmeye çalışıyorsunuz. Benden olan, olmayan. Siz daha muhalefet görmediniz. Bu sene size o iktidar sandalyelerini dar edeceğim. Her tarafı dar edeğim."

Hükümetin, milletin iradesiyle işbaşına geldiğini söyleyen Ağar, "Millet irade koymuş ortaya. Seçim kazanmışlar, bekledik. Bekle bekle bir şey yok. Türkçe’de bir laf var. ’Adam olacak çocuk belli olur’ diye. Bu çocuğun adam olacağı filan yok. Yıllarca milletin inançları üzerine siyaset yaptılar. Başörtüsü de başörtüsü. Dedim ki buyur babayiğit, yapabiliyorsan yap arkanızdayız. DYP bu meselelere ideolojik açıdan bakmaz. Bizim meselelere bakışımız özgürlükler, haklar açısındandır. Bunların bir şey yaptığı da yok, yapacağı da yok" dedi. Ağar, konuşmasının ardından partililerin, "Başbakan Ağar" sloganlarıyla salondan ayrıldı. Karayoluyla Malatya’ya gidecek olan Ağar, burada da partisinin il kongresine katılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 16:57:52
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 14:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?