30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Seracalık eğitimi devam ediyor

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu Erzincan İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen meslek edindirme kursları kapsamında açılan 30 kursiyerin katıldığı seracılık kursu uygulamalı olarak devam ediyor.

Eğitim programına iştirak eden kursiyerlere ilde bulunan seralarda uygulamalı eğitimler de veriliyor.
Erzincan İl Tarım Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından verilen eğitimlerde seracılık ile domates ve hıyar yetiştiriciliğine ilişkin tüm bilgiler kursiyerlere uygulamalı olarak tatbik ettiriliyor. Zaman zaman eğitimlere katılan Erzincan İl Tarım Müdürü Ali Lek, kursiyerlere Er-Tarım seralarında verilen eğitim programına katıldı.
Burada seracılığa ilişkin bilgiler veren Erzincan İl Tarım Müdürü Ali Lek, sebzecilik ve seracılık sektörünün Erzincan'da her geçen yıl daha da geliştiğini kaydederek seracılığın Erzincan İl Özel İdaresi kaynaklarından da destekleneceğini söyledi. Erzincan Valisi Abdülkadir Demir'in bilgileri dahilinde seracılığın desteklenmesini düşündüklerini söyleyen İl Müdürü Lek bu konuda proje hazırlıklarının devam ettiğini söyledi. Son yıllarda Erzincan'da örnek seralar inşa edildiğine dikkat çeken Erzincan İl Tarım Müdürü Ali Lek, bu konuda Erzincan'a yatırım yapan girişimcilere de teşekkür etti.


İl Tarım Müdürü Ali Lek, açıklamasında "Erzincan'da yaklaşık 35.000 dekar alanda sebzecilik yapılıyor. Yılda yaklaşık 10 milyon sebze fidesi toprakla buluşuyor. Ve bu oran her geçen gün giderek artıyor. Bu konuda Erzincan'da yeterli potansiyel var. Erzincan sahip olduğu mevsim avantajı ve stratejik konum itibarıyla bu konuda bölgenin en şanslı ilidir. İmkanlarımızı iyi değerlendirmek ve Erzincanlı çiftçilerimizin ve tarım sektörüne yatırım yapan girişimcilerimizin sorunlarını çözmek noktasında çalışmalarımız devam ediyor. İnanıyoruz ki önümüzdeki yıllarda seracılığa yapılan yatırımlar daha da artarak devam edecek" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 17:40:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?