30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Seri hırsızlık zanlısı yakalandı

Erzincan'da son 3 aydır esnafın korkulu rüyası haline dönüşen seri hırsızlık zanlısı polisin nefes kesen takibi sonucu kıs kıvrak yakalandı. Dün gece yarısı 02.00 ile 04.00 saatleri arasında girdiği 9 ayrı işyerinden soygun yaptığı belirlenen seri hırsızlık zanlısının yakalanması esnafa rahat bir nefes aldırdı.

Erzincan'da devriye görevini yürüten polis ekipleri dün gece yarısı Kızılay Mahallesi'nde 2 işyerinin kapı ve camlarının kırılmış olduğunu fark etti. Takviye ekipler ile birlikte bölgede sıkı bir araştırma başlatan polis ekipleri Atatürk Mahallesi'nde üçüncü bir dükkanın daha kapısının sert bir aletle açılmış olduğunu gördü. Asayiş ekiplerinin alarma geçirilmesi sonucu 8 ayrı işyerinde gerçekleştirdiği soygunun ardından Atatürk Mahallesi Nerim Tombul Caddesi üzerinde bulunan başka bir işyerine daha giren hırsız alarma takılınca üst katta oturan işyeri sahibi tarafından fark edildi. İşyeri sahibi ile mağazada kısa süreli bir arbede yaşayan hırsız elindeki tornavida ile işyeri sahibi Serkan Yıldırım'ı yüzünden yaraladı. Yaşanan olaydan sonra bölgeden hızla uzaklaşan hırsızlık zanlısı, Asayiş Şubesi ekiplerinin sıkı takibi sonucu kısa sürede yakalandı.
Polisin uzun süredir yakalamaya çalıştığı ve 9 ayrı işyerinden soygun yaptığı ileri sürülen A.Ö. (17) yakalanırken, hırsızlık zanlısın soyduğu lokanta, çay ocağı, kahvehane ve giyim mağazalarından bozuk para aldığı zaman zaman da işyerlerinde bulunan gıda ve giyim malzemelerini çaldığı belirlendi.

Gözaltına alınan hırsızlık zanlısı A.Ö.'nün polis tarafından daha önce de aynı suçtan defalarca yakalanarak hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.
A.Ö. yakalandığında üzerinden, dükkanlara girerken kapı ve camları açmakta kullandığı tahmin edilen tornavidalar ve girdiği dükkanlardan çaldığı 100 TL civarında bozuk para da çıktı. Şüpheli kaçarken üzerindeki bozuk paraların bir kısmını da sokak aralarında düşürdüğünü söyledi. Yakalanan hırsızlık zanlısı A.Ö. çıkarıldığı adli merciler tarafından tutuklanarak Erzincan Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

ESNAFI CANINDAN BEZDİRMİŞTİ

Günün aydınlanması ile birlikte Kızılay Mahallesi, İnönü Mahallesi ve Atatürk Mahallesi'nde 9 ayrı dükkanda hırsızlık olayının gerçekleştiği ve son üç ayda 40'a yakın işyerinden benzer yöntemlerle hırsızlık olayının meydana geldiği ortaya çıktı. 40'a yakın işyerinden hırsızlık olaylarıyla ilgisi olduğu ileri sürülen Zanlı A.Ö.'nün, ifadesinde suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

POLİS BAŞARILI OPERASYONLARI İLE TAKDİR TOPLADI

Erzincan polisi, 11 Şubat 2009 tarihinde Bahçelievler Mahallesi'nde ikamet eden Tuğrul Vural'a ait evde meydana gelen, Tuğrul Vural'ın eşi Güler Vural'ın(35) 4 yaşındaki kızının gözleri önünde bilezikleri için vahşice öldürülmesi olayından sonra da 2 gün gibi kısa bir sürede cinayet şüphelisi İ.M.'yi delilleriyle birlikte yakalayarak adalete teslim etmişti. Ayrıca yine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin son dönemlerde uyuşturucu ile mücadele konusundaki çalışmaları da kamuoyu
tarafından memnuniyet ile karşılandı
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 18:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?