4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Sıcak su bulunursa tesis kurulacak

Ekşisu Bölgesinde kaplıca alanında İller Bankasından gelen teknik ekip tarafından bölgede sıcak su aramak amacıyla sondaj çalışmalarına başladı.

Yapılan çalışma ile 2 kuyu açılarak 200–300 metrede 41–42 derece sıcak su aranacak. AK Parti Erzincan Milletvekili Talip Kaban, Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ile çok sayıda davetlinin katıldığı sondaj çalışması kurban kesilmesinin ardından başladı. Kendi belediye başkanlığı döneminde ilk defa yapılan sondaj çalışması neticesinde bu bölgede 30,5 derece sıcak suya ulaşıldığını vurgulayan AK Parti Erzincan Milletvekili Talip Kaban “Burada yapılan sondaj çalışması ile 41–42 derece sıcaklığında suya ulaşılabilirse ileride yapılabilecek tesisler Erzincan’a yeni bir ivme daha kazandırılmış olacaktır.

Erzincan’da insanlar bir yandan karların içinde kış sporları yaparken, aynı zamanda burada oluşturulacak tesiste sıcak suya girerek aynı anda iki farklı aktiviteyi yaşamış olacak bu bizim en büyük hayalimizdir” diye konuştu. İller bankasından gelen ekip tarafından başlanılan sondaj çalışmasının deneme olduğunun altını çizen Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk “1985 yılında bu bölgede yapılan sondaj çalışması neticesinde bir adet kuyu açılarak 15 debili sıcak su elde edilmişti. Erzincan halkından gelen yoğun talep üzerine, Ekşisu bölgesinde sıcak su olup olmadığının kesinliğe kavuşması için böyle bir çalışma içerisine girdik. 200–300 metrede 2 adet kuyu açarak geçmiş yıllarda yapılan çalışmalarda çıkan sudan daha sıcak bir suya ulaşmayı hedefliyoruz. Yapılan sondaj çalışması neticesinde istediğimiz sıcaklıkta suya ulaştığımız takdir’de, bu alana gerek özel sektör gerekse belediye marifeti ile bir tesis kurmayı düşünüyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 07:49:08
Güncelleme :16 Ağustos 2005 Salı 15:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?