4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

'Son kullanma tarihlerine bakın'

Dünya Gıda günü münasebetiyle Tarım İl Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik eğitim seminerleri veriliyor.

16 Ekim Dünya Gıda gününün hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle, dünya gıda günü ile ilgili dün Özel Fidem İlköğretim Okulunda bir program düzenlendi . Erzincan Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube ekipleri ramazan ayında sıklaştırdığı gıda denetimlerinin ardından şimdi de ilköğretim okullarındaki küçük tüketicileri bilinçlendirmeye başladı.

Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri Fidem Özel İlköğretim okulunda düzenledikleri eğitim programında çocuklara bilinçli tüketici olmanın kurallarını ve iyotlu tuz kullanımının insan sağlığına faydaları anlatıldı.

 Düzenlenen eğitim programına Tarım İl Müdürü Abdülbaki Şahin ve Kontrol Şube Müdürü Özcan Tekin, gıda uzmanlarının yanı sıra öğrencilerle ile öğretmenler katıldı. Dünya gıda gününün amaçları hakkında öğrencilere bilgi veren Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin, bilinçli gıda tüketiminin küçük yaşlarda verilecek eğitimlerle sağlanmasının daha kolay olduğuna dikkat çekerek, okullarda eğitim kampanyalarına başladıklarını ve arzu eden tüm okullara bu tür eğitimleri seve seve vereceklerini açıkladı.

Gıda denetimlerinin Erzincan genelinde aralıksız devam ettiğini açıklayan Şahin, “Bize gelen her türlü ihbarı değerlendiriyoruz, insanlarımızın ve siz çocuklarımızın tüketeceği temiz gıdayı sağlamak bizim başta gelen görevlerimizdendir. Sizlerden ricam şudur. Lütfen marketlerden alacağınız gıdaların üzerindeki tarihlere iyi bakın. Açıkta satılan simit vb ürünleri sakın almayın” diye konuştu.

Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin’in konuşmasının ardından Gıda uzmanı Mehmet Ali Doğru öğrencilere slayt eşliğinde iyotlu tuz kullanımının faydalarını anlatırken, Mahir Akgün de bilinçli tüketicinin nasıl olması gerektiğini çocukların diliyle anlattı. Tarım İl Müdürlüğü bu kapsamda bastırdığı ve çocuklara özel olarak hazırlattığı broşür ve afişleri de dağıtmaya başladı. Aynı afişlerin ilimizdeki marketlere de asılacağı belirtildi.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 19:21:43
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 23:54:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?