30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Son teknikler öğretiliyor

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından ortaklaşa düzenlenen proje kapsamında açılan meyve yetiştiriciliği kursunda kursiyerlere meyvecilikteki son teknikler öğretiliyor.


Erzincan İl Özel İdaresi tarafından desteklenen ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından açılan meyvecilik eğitimine katılan 35 bayan kursiyere, Doğu Anadolu Bölgesi’nin en gelişmiş bahçelerinden birisi olan özel bir şirkete ait bahçelerde kullanılan son teknikler gösteriliyor. Açılan meyve yetiştiriciliği kursu kapsamında Tarım İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca verilen eğitim programında, başta elma üzere değişik meyve çeşitlerinin yetiştiriciliği anlatılıyor. Kursiyerler proje kapsamında örnek bahçelere giderek burada teknik eğitim aldı. Düzenlenen teknik geziye Tarım İl Müdürü Ali Lek ve Müdür Yardımcısı Osman Çakır da katıldı. Erzincan’daki örnek meyve bahçelerinden biri olan Erem Fidancılık tarafından kurulan tam bodur elma bahçesinde inceleme yapan kursiyerler bahçelere hayran kaldı. Türkiye’de meyvecilik alanında yaşanan gelişmeleri sürekli takip ettiklerini kaydeden firma sahibi Cevdet Erem kursiyerlere meyveciliğin inceliklerini anlattı. Doğu Anadolu Bölgesi’nin tamamına fidan sattıklarını kaydeden Cevdet Eren önümüzdeki yıllardan itibaren Erzincan’dan Orta Doğu ve Kafkas ülkelerine sertifikalı meyve fidanı satmaya başlayacaklarını söyledi.


Tarım İl Müdürü Ali Lek ise, Erzincan’da sanayicilerin tarıma yatırım yapmasının önemli olduğunu ifade ederek, bu yatırımların artmasını beklediklerini dile getirdi. Erzincan’ın meyvecilik açısından son derece uygun bir bölge olduğuna dikkati çeken Ali Lek, başta elma, kiraz, kayısı, üzüm, ceviz gibi meyveler olmak üzere birçok meyve çeşidinin başarıyla yetiştirildiğini söyledi. Ali Lek, Erzincan’da yetişen meyve fidanlarının yurtdışına gönderilmesinin bölge tarımı açısından bir sıçrama ve dışa açılma politikasının temelini oluşturacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 17:48:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?