5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Sosyal market 40 bin kişiyi giydirdi

Erzincan’da maddi durumu iyi olmayan ihtiyaç sahiplerine yardıma yönelik çeşitli projeler üreten Erzincan Belediyesi, halkın katkılarıyla yürüttüğü "Elbise Dönüşüm Kampanyası'nda” bugüne kadar 40 bin kişi giydirildi.

2 yıldır devam eden kampanya konusunda açıklama yapan Erzincan Belediyesi Başkanı Mehmet Buyruk, belediye olarak ildeki maddi durumu iyi olmayan ihtiyaç sahiplerine yardım amaçlı çeşitli projeler ürettiklerini söyledi. Buyruk," Erzincan'da yaşayan her yaştan ihtiyaçlı insanların sorunu belediyenin olduğu kadar tüm Erzincanlılarında sorunudur. Biz bir entegre proje ürettik. Halkımızın da katılımını sağlamak zaten bu projenin temel taşını oluşturmaktadır" dedi.

Elbise Dönüşüm Sistemiyle bugüne kadar yaklaşık 40 bin vatandaşı giydirdiklerini vurgulayan Başkan Buyruk,"Kampanyamız il dışındaki hemşehrilerimiz tarafından da destekleniyor. Yardımsever vatandaşlarımızın da katkılarıyla oluşturduğumuz ekiple biz bu projeyi rayına oturttuk. Erzincan Belediyesinin organizasyonu ile her eve dağıtılan broşürler, asılan yüzlerce afiş ile bu kampanya maksadına çok kısa sürede ulaştı" diye konuştu.

Toplanan elbiselerin sistem için Erzincan Belediyesi bünyesinde kurulan atölyelerde yıkanıp, tamir edilip, ütülendikten sonra paketlenerek belediyenin bodrum katında düzenlene Sosyal Markette raflara yerleştirildiğini ifade eden Başkan Buyruk, "İhtiyaçlı insanlarımız herhangi bir sorgu sula ile karşılaşmadan sıradan bir mağazadan alışveriş yapar gibi istedikleri elbiseyi seçip alıp götürüyorlar. İnsanlara yardım ederken onları rencide etmemek, yardımdan bile daha önemlidir. Sistem sayesinde haftada 500-750 kişiyi giydirmekteyiz. Belediyemiz mağaza ve depolarında şuan itibariyle 10.000 kişilik elbise hazır durumda yeni sahiplerini bekliyor. Elbise Geri Dönüşüm Sistemi sizlerin yardımları ile ayakta duruyor. Kampanaya ya katılmak isteyen vatandaşlarımız hazırlayacakları elbiseleri ister bizzat belediyemiz Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevlilerine teslim edebilirler. Yada isterlerse Dörtyol mevkiindeki Belediye Kültür Evinde yetkililere veya 2239930 nolu belediye santral telefonuna bilgi vererek veya 153 nolu T- Belediye sistemine mesaj bırakmak suretiyle giyim eşyalarını elbise markete ulaştırabilirler" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 10:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?