30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Sözleşme görüşmeleri sürüyor

Erzincan Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Şube Başkanlığı arasında 381 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor.

Belediye-İş Sendikası Şube Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, toplu sözleşme görüşmelerinin 17 Aralık 2008 tarihinde başladığını ifade eden Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Harun Sarıtaş, belediye ile yapılan görüşmelende 61 madde üzerinde anlaşma sağladıklarını belirterek, 5 madde üzerinde görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Görüşmelerle ilgili yasal sürenin 13 Şubat 2009 tarihinde sona ereceğini vurgulayan Şube Başkanı Harun Sarıtaş şunları söyledi; "Her işin kendine göre zorluğu vardır. Fakat belediyecilikte işler daha çok özveri ve dikkat ister. Biz, insanlarımıza doğumundan, ölümüne kadar her türlü hizmeti vermek zorundayız. Eksi 30 dereceye varan soğukta çöpleri toplamak, su ve kanalizasyon arızalarını gidermek, 30 dereceye varan sıcak havada asfalt dökmek, parkların bakım ve temizliğini yapmak, yeşil alanları sulamak, yangın ve benzeri afetlerde ne pahasına olursa olsun insanımıza yardım etmek…Bunlar hizmetlerimizden sadece bir kaçıdır.

Bu hizmetleri layıkıyla yerine getirdikten sonra doğal olarak işverenimizden beklentilerimiz; çalışanlarımızı mağdur etmeden, toplu iş sözleşmesinin yerinde ve zamanında yapılması, sosyal haklarımızın iyileştirilmesidir." Çalışma şartlarının ne kadar zor olursa olsun yapılan hizmetlerin insana olmasının kendilerinin şevkini artırdığını kaydeden Harun Sarıtaş, "Çünkü, en güzel hizmet insana yapılan hizmettir. Bizim amacımız üyelerimizi ve belediyemizi sıkıntıya sokmayacak bir orta yolun bulunmasıdır" dedi.

13 Şubat 2009 tarihine kadar belediye ile sendika arasında anlaşma sağlanamazsa sendika, ilk olarak 15-20 gün sürmesi tahmin edilen Erzurum Bölge Çalışma Müdürlüğü'nden arabulucuya, arabulucu da anlaşma sağlayamazsa Ankara Yüksek Hakem Kurulu'na konunun çözümü için başvurucak.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 19:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?