5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Su ve yolu olmayan köy kalmadı

Otlukbeli Kaymakamı Şefik Aygöl, ilçeye gelen kaynakların vatandaşın hizmetine en iyi şekilde sunulduğunu belirterek, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri (KHGB ) aracılığıyla Köydes projesi kapsamında,10 köyde 3 yıldır yapılan çalışmalarla içme suyu ve asfalt yol probleminin çözümlendiğini söyledi.


Köydes projesi kapsamında yaklaşık 1.5 milyon ytl civarında paranın aktarıldığını vurgulayan Kaymakam Aygöl," Bu paranın yüzde 70'lik dilimi 30 kilometrelik yolun asfaltlanmasında geri kalan yüzde 30'luk bölümü de köylerin içme suyu şebekeleri ve mevcut sularının geliştirilmesinde kullanıldı.

2004 yılından buyana kaymakamlık KHGB marifetiyle yapılan özverili çalışmalar neticesinde Türkiye genelinde olduğu gibi ilçeye bağlı köylerimizin içme suyu problemleri asgari seviyeye indirilmiştir. 2007 yılı Köydes projesi kapsamında yapımı devam eden 6,5 kilometrelik Yeşilbük-Ördekhacı köylerinin yolunda devam eden asfaltlama çalışmaları tamamlandığında asfaltsız yolumuz kalmayacaktır.

Yine Köydes kapsamında KHGB tarafından Karadivan köyünde yeni su şebekesi, Yenköy, Söğütlü ve Küçükotlukbeli köylerimizde ise mevcut su şebekelerinin yenilenmesiyle köylerimizde su problemi de çözüme kavuşturulmuştur. İmkanlarımız dahilinde hizmetlerin en güzelini yapmaya çalışıyoruz. Bizler burada her zaman vatandaşlarımızın ve muhtarlarımızın sıkıntılarını dinleyip çözüm yolları aradık. Yapılan bu çalışmalarla ilçeye bağlı yolu ve suyu olmayan köyümüz kalmamıştır"dedi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2007 Çarşamba 13:19:25
Güncelleme :5 Eylül 2007 Çarşamba 13:26:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?