22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Suni tohumlama 2013'e kadar sürecek

Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği(EDSYB) Başkanı Faruk Günay, destekleme ödemelerinin bu hafta içinde yetiştiricilerin hesapların yatırılmaya başlanacağını söyledi.

Erzincan'da suni tohumla destekleme ödemeleri 2006 yılının Ekim-Kasım ve Aralık ayları ile 2007 yılının Ocak-Şubat-Mart ve Nisan aylarını kapsayan 420 Bin YTL'lik bölüm bu haftadan itibaren hesaplara aktarılacak. Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Günay konu ile ilgili yaptığı açıklama da toplam ödemenin 1 Milyon 300 Bin YTL civarında yapılacağını ifade ederek Erzincan'da bazı köylerde bu paraların ödenmeyeceğine dair söylentilerin asılsız olduğunu söyledi.

Açıklamasında suni tohumlama konusunda çıkarılan söylentilere de değinen Faruk Günay,"Bazı veteriner hekimler köylere giderek suni tohumlama desteğinin bittiği konusunda dedikodular yaymaktadır. Bu tür söylentiler tamamen gerçek dışıdır. Suni tohumlama 2013 yılı sonuna kadar Tarım Bakanlığı tarafından desteklenecektir. Burada yetiştiricilerimizin yapması gereken şey bu tür dedikodulara inanmamaları ve suni tohumlamalarını belgesi olan veteriner hekimlere yaptırmalarıdır. Yetki belgesi olmayanlara suni tohumlama yaptıran yetiştiriciler bu desteklemeden faydalanamayacaklardır." uyarısında bulundu.

2007 yılı içinde 16 bin 787 adet suni tohumlama yapıldığını da hatırlatan Faruk Günay, her geçen yıl suni tohumlama oranının arttığını belirerek, bunun da Erzincan için son derece olumlu bir durum olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 16:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?