30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Sürücülere bayram uyarısı

SÜRÜCÜLERE BAYRAM UYARISI

Erzincan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bedir Limon, 9 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk kazanacak şehir içi ve şehir dışı trafikte sürücüleri daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Şehir içi ve şehirlerarası trafiğin, bayram dolayısıyla yoğunluk kazanacağını belirten Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bedir Limon, şoför esnafların ve trafiğe çıkacak olan vatandaşların yollarda çok dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Limon, "Özellikle trafik seyrinin arttığı tatilin ilk ve son günlerinde sürücülerimizden kurallara uymakta gereken hassasiyeti göstermelerini ve daha dikkatli olmalarını bekliyoruz" dedi.

Halkın bu Kurban Bayramı'nda diğer bayramlarda karşılaşılan kötü manzaralara şahit olmaması için herkesin trafikte daha dikkatli olmaları gerektiğine dikkat çeken Limon; "İlimizde trafiğin yoğun olduğu yerlerde ve şehirlerarası karayollarında Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan trafik önlemleri artırılmıştır. Araç sürücülerinin de herhangi bir can ve mal kaybı gibi üzüntü verecek kazalara sebebiyet vermemeleri ve karışmamaları için; trafik kurallarına titizlikle uymalarını istiyoruz" açıklamasında bulundu. Sürücülerin uykusuz, yorgun, dalgın ve alkollü olarak araç kullanmamaları, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali yapmamalarını isteyen Limon, karşılaşabilecekleri aksiliklere karşı çekme halatı gibi malzemeleri bulundurmalarının önemine dikkat çekti. Başkan Limon, trafik kazalarının en önemli sebeplerinden birisinin hatalı sollama olduğunu da hatırlatarak, sözlerini şöyle tamamladı: "Sollama kurallarını ihlal etmeyin ve emniyet kemerinizi mutlaka kullanın. Uzun seyahatlerde 2 saatte bir mola verin. Lastiklerinizin hava basıncını kontrol edin. Islak zeminde virajlara girerken daha düşük vitesler kullanın ve direksiyonunda sert hareketlerden kaçının" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 16:03:04
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 09:01:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?