30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Sürücülere uyarı!

ÇEVRE ORMAN’DAN SÜRÜCÜLERE UYARI

Çevre ve Orman İl Müdürü Zakir Karartı, aracında “egzoz emisyon ölçüm ruhsatı” olmayan araçlara 646 TL idari para cezası uygulanacağını belirterek, egsoz emisyon ölçümü yaptırmayan sürücüleri uyardı.

Karartı yaptığı açıklama da sayıları sürekli artış gösteren motorlu taşıtların, Erzincan kent merkezinde hava kirliliğine neden olabileceğini, motorlu taşıtlardan kaynaklanan egzoz emisyonlarının azaltılmasında egzoz emisyon ölçümlerinin büyük önem taşıdığını hatırlattı.

Karartı; “Erzincan İl Çevre ve Orman Müdürlüğü olarak ilimizde bulunan araçlardan kaynaklanan hava kirliliğini azaltmak amacıyla Erzincan Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ile birlikte denetimler yapmaktayız. Aralık ayında da bu denetimler devam etmektedir. Denetimlerde trafik polislerinin kontrol maksadıyla durdurduğu araçların “egzoz emisyon ruhsatı ve pulu”nun bulunup bulunmadığını kontrol etmekteyiz. Aracında “egzoz emisyon ölçüm ruhsatı” olmayan araçlara tutanak tutulmakta ve 646 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Hiçbir vatandaşımıza idari para cezası uygulamak istemeyiz. Bunun için de vatandaşlarımızdan egzoz emisyon ölçümleri süresi içerisinde yaptırmalarını ve cezalı duruma düşmemelerini istiyoruz” şeklinde ifade etti.

Açıklama da ayrıca Motorlu Taşıt Egzoz Emisyon Ölçüm işlemi bedeli 2009 yılı için 21 TL (KDV dahil) olarak belirlendiği de bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 16:32:00
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 16:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?