30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Takibe düşen borçlara kolaylık

Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Özdemir, vadesi geçmiş kredi borçları için yeniden yapılandırma uygulaması başlatıldığını açıkladı.


Yeni borç yapılandırmasıyla ilgili açıklama yapan Mahmut Özdemir, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği’nin yayınladığı genelge gereği, 31 Aralık 2008 tarihinden önce takibine intikal etmiş olan borçların yeniden yapılandırılacağını belirterek, kooperatife borçlu olan esnafların bu uygulamadan faydalanmaları gerektiğini söyledi. Uygulama ile takipteki ana para ve faiz borcunun yıl sonuna kadar yeniden bir faiz uygulanmadan dondurularak taksitlendirileceğini ve gecikme faizinin ise bu taksitlerin bitmesinin ardından yine faizsiz olarak taksitlendirileceğini ifade eden Özdemir, kooperatif kredilerinin kapalı olduğunu hatırlatarak şunları söyledi; “Borçlu esnaflarımızın taksitlendirme imkanından faydalanmaları kendi menfaatleri icabıdır. Esnaflarımız borçlarını hesaplatarak ilk taksit peşin olmak üzere taksit yaptıracaklar. Gecikme faizi ise bu taksitlerin ardından yine taksitler halinde ödenecek ve önemli bir rahatlama sağlanacaktır. Böylece kapalı olan kredilerimiz de açılabilir”


Taksitlendirmeden faydalanmak isteyen ve 31 Aralık 2008 tarihinden önce takibe düşmüş borcu olan esnafların Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine müracaat etmeleri gerektiğini kaydeden Mahmut Özdemir, taksitlendirme imkanından faydalanan borçlular hakkında uygulanan icra işlemlerinin de duracağını aksi halde icra takibinin devam edeceği sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 18:04:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?