22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Talihsiz Fulya hızla iyileşiyor

Geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanarak Trabzon'da yoğun bakımda tedavi altına alınan Fulya Yalvaç (19), hızla iyileşiyor. Trabzon'dan Erzincan Devlet Hastanesi Yoğun Bakım ünitesine getirilen Fulya, iyileşip eğitimine devam etmek istediğini söyledi.


15 Haziran tarihinde babasının kullandığı 24 DP 701 plakalı aracın Erzincan - Sivas karayolunun 7. kilometresinde şarampole uçması sonucunda ağır yaralı olarak kurtulan Fulya Yalvaç(19) Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi ediliyordu. Fulya Yalvaç yoğun bakımda iken açıklanan ÖSS'de E.A alanında 363.365 puan alarak Erzincan 3. sü oldu. Fulya'nın tercihlerini de dershanedeki öğretmenleri yaptı ve Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı.


Trabzon'da devam eden tedavi sürecinde hızla iyileşen genç kız, ailesinin de bu yönde istekte bulunması sebebiyle Erzincan'a getirildi. Erzincan Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırılan genç kızın tedavisine burada devam ediliyor.
Kızının kaza sonrası hızla iyileşme sürecine girmesinin mutluluğunu yaşayan anne Hülya Yalvaç, Fulyanın kurtulmasını bir mucize olarak görüyor. "Kızım, 7-8 ayda kendine geleceğini tahmin eden doktorlara inat 3 ayda bu duruma erişti. Hedefleri vardı. Savcı olmak istiyordu. Ankara Hukuk'u istiyordu. Ancak sorun olabileceği düşüncesiyle Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni yazdık. Sağlığının iyi olmadığı dönemlerde bize dualarla yardımcı olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.
Hasta yatağında konuşan Fulya Yalvaç, mucizenin gerçekleştiğini ve bir an evvel iyileşip eğitimine devam etmek istediğini söyledi.


Fulya Yalvaç, 15 Haziran 2008 tarihinde Erzincan - Sivas Karayolu'nun 7. kilometresinde babasının kullandığı aracın şarampole yuvarlanması neticesinde yaralanmış, Erzincan'da ilk müdahalenin ardından Trabzon'a gönderilerek yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı. Fulya'nın babası ve erkek kardeşi de aynı kazada hayatını kaybetmişti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 16:10:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?