30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Tarihi Hamam müze olacak

Erzincan’ın ayakta kalan tek tarihi eseri olma niteliğini taşıyan tarihi Taşçı Hamamı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Erzincan Üniversite ve İl özel idaresinin katkılarıyla restore edilerek müze haline getirilecek.


Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Özgültekin, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Mehmet Kavukçu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Çankaya ile birlikte restorasyonu yapılacak Taşçı Hamamı’nda incelemelerde bulundu. Heyet hamamın içinde ve dışında incelemeler yaptı. İncelemelerin ardından konuyla ilgili açıklama yapan Vali Abdulkadir Demir, Taşçı Hamamı’nın restorasyon projesinin hazırlanma aşamasında olduğunu belirterek,
projeye fonksiyon kazandırılması için alternatif görüşlere başvurduklarını ifade etti. Vali Demir şunları söyledi; “Buradaki hedefimiz; öncelikle yapıyla ilgili projeyi tamamlamak. Proje aşaması, yapım aşamasından daha önemli. Çünkü fonksiyon verilmeyince bu binalar yapıldıktan sonra çalışmıyor. Çalışmayınca da yaptığınız çok pahalı masraflar boşa gidiyor. Sonuçta da kent insanı buralardan faydalanamıyor. Taşçı Hamamı Erzincan’ın ayakta kalan tek tarihi yapısı. Dolayısıyla bu anlamda da Taşçı hamamı bir mihenk taşı. Onu da düşünerek bu çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.”


“ÖDENEK SIKINTISI YOK”
Proje aşamasında sağlıklı karar vermenin büyük önem taşıdığını dile getiren Vali Demir, “Ödenek konusunda bir sıkıntımız yok. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İl özel idaresi’nin ayırdığı ödeneklerle burası kısa sürede yapılabilecek. Zannediyorum proje için 80 gün süre verildi. Buna göre proje, Ağustos ayının ortasına doğru teslim edilecek. Eylül ayındaki kurulunda da kabul edilirse yıl sonuna doğru Taşçı Hamamı’nın restorasyonu başlayabilir. Restorasyon yapıldığı zaman Erzincan’ımız güzel bir eser kazanmış olur. Buraya vereye düşündüğümüz fonksiyonlardan birisi müzedir. Bunun için ne kadar uygun ne kadar değil, onu da yapacağımız çalışmanın ileriki aşaması gösterecek. Ama artık Erzincan gibi bir kentte bir müzenin olmamasını kabul etmiyoruz. Erzincan’ımızın kısa sürede bir müzeye kavuşmuş olması gerekiyor. Bir değil, birden fazla müzeye kavuşması gerekiyor. Bu konuda üniversitemizin de bir çalışması olduğunu biliyoruz. Çalışmalarımıza destek veren herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 20:46:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?