22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Tarım 2007 çalışma raporu

Erzincan Tarım il Müdürlüğü tarafından 2007 yılında il genelinde gerçekleştirilen çalışmaların yer aldığı 'Erzincan'da Tarım-2007 çalışma raporu yayınlandı.

Erzincan Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 2007 yılı çalışma raporu olarak özellikle tarım sektörüyle ilgili kamuoyunun dikkatine çekme gayretini sürdürdüklerini belirtti. Şahin," Buradaki amacımız daha önceki sonuçlarımızda da belirttiğimiz gibi il müdürlüğümüz ve ilçeler dahil her kademedeki tüm personelimizin yıl boyunca gösterdikleri aktif çalışmalar sonucu ortaya koydukları gelişmeleri bir rapor halinde sektörümüzle ilgili kamuoyunun takdirine sunmak ve böylece ilimiz tarımı ile ilgili o yıla ait bilgi ve belgeleri belli bir disiplin içerisinde bir arada toplayarak geleceğimize ışık tutacak verileri kalıcı bir belge olarak ortaya koymaktır. Bu düşünceden hareketle bu yıl üçüncüsünü hazırladığımız çalışma raporlarıyla en azından 3 yıllık çalışma performansımızın mukayeseli olarak değerlendirilebilmesi imkanı sağladığımız gibi önümüzdeki yıllarda da devam edebilecek faydalı bir çalışmaya imza attığımız kanaatindeyim."dedi.

Erzincan'ın Doğu Anadolu Bölgesi’nde olmasına rağmen iklim özelliği itibariyle Poli Kültür Tarıma elverişli bir konumda olduğunun altını çizen Şahin," Dolayısıyla çalışmalarımızda bu husus ön planda tutulmuştur. Gerek bakanlığımızın sağladığı bütçe imkanları, gerekse İl Özel İdaresinden sağlanan yerel kaynaklar hep ilimiz tarımının olumlu yönde geliştirilmesi doğrultusunda kullanılmış ve hedeflenen projeler bir bir hayata geçirilmiştir. Yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar Erzincan'ın tarım ve hayvancılık sektörünü geliştirmeye, üretilen ürünlerin depolanması, muhafaza ve pazarlanmasına yönelik yatırımlar olup ilimiz için büyük önem taşımaktadır. 2008 yılında da tüm birimlerimizin azimli ve gayretli çalışmalarıyla bu tür yatırımlara desteğimiz artarak devam edecektir.Sürdürülen çalışmalarda emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum."diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 10:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali ağaç IP: 88.230.30.xxx Tarih : 25.04.2008 22:42:45

tarımın anasını ağlattınız.yakın gelecekte sayenizde herşey pirinç gibi olursa hiç şaşmam.