23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Tarım fuarlarına katılımda büyük ilgi

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü, tarım sektöründe yaşanan yeniliklerin takip edilebilmesi için ülke genelinde düzenlenen tarım fuarlarına katılmayı sürdürüyor. 

2008 yılı içerisinde Ankara ve Erzurum'da düzenlenen fuarlara katılan Erzincan Tarım İl Müdürlüğü bu kez de Erzincanlı çiftçilerle Antalya'da düzenlenen, Avrupa ve Asya kıtalarının en büyük tarım fuarı olan Grawtech Eurasia Fuarı'na katıldı. Avrasya bölgesinin en önemli tarım fuarı olan "Grawtech Eurasia Fuarı (Antalya Tarım Fuarı), bu yıl 15 bin metrekarelik alanda, 272 ulusal,118 uluslararası olmak üzere toplam 390 katılımcı firmaya ve 50 bin sektör personeline ev sahipliği yaptı.
 
Tarım İl Müdürlüğü'nün organize ettiği fuar gezisine Tarım İl Müdürlüğü'nden 5 teknik personelin yanı sıra Erzincan Sebze Üreticileri Birliği üyelerinden ve önder çiftçilerden oluşan 7 çiftçi iştirak etti. Teknik gezi ekibi öncelikle yol güzergahında Niğde'deki Irak- Ürdün ve Türk ortaklıklı 3 bin 500 dekar alanda kurulu tam bodur meyve bahçeleri olan Sasa Tarım İşletmesi ile Karaman'da bin 200 dekar alanda kurulu modern sistemde tesis edilmiş Örnek Tarım İşletmesi'ne ait "Tam Bodur Elma meyve bahçesi tesisleri"ni gezdi. Gezi kapsamında daha sonra Antalya'ya giden ekip fuarda 2 gün boyunca açılan standları tek tek gezerek yetkililerden bilgi aldılar. Özellikle sebzecilik ve meyvecilikle ilgili standlarda incelemelerde bulunan gezi ekibi yeni gelişmeler konusunda bilgi edindiler. 

Fuar gezisiyle ilgili düşüncülerini dile getiren Erzincan Tarım İl Müdür Vekili Osman Çakır, gezinin son derece faydalı olduğu belirterek, "Türk çiftçisi ürettiği ürünleri uluslar arası standartlara göre üretmek zorundadır. Kendi bildiğimizi okumakla dünyada rekabet etme şansı bulamayız. Fırsat oldukça çiftçilerimizi bu tür fuarlara götürmeye çalışıyoruz. Çiftçilerimiz gördüğü yenilikleri Erzincan'da uygulayarak sektörün gelişmesinde önemli rol oynuyorlar." diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 17:34:22
Güncelleme :15 Aralık 2008 Pazartesi 22:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?