4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Tarıma AB uyumu

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü Proje İstatistik Şube Müdürlüğü, Avrupa Birliği (AB) Hibe Programları kapsamında tarım ve hayvancılığa yönelik ve sorunlara çözüm getirecek projeler hazırlıyor.

Erzincan Tarım İl Müdür Yardımcısı Osman Çakır, tarım sektöründe yaşanan sorunlara çözüm getirecek projelerin 15 kişiden oluşan uzman bir ekip tarafından hazırlandığını söyledi. Projelerin AB tarafından kabul edilmesi halinde alınacak hibeyle hayata geçirileceğini belirten Çakır, "İl müdürlüğümüz bünyesinde kurulan Bilgi İşlem Merkezi’nde hazırlanan bu projelerle Erzincan merkez ve ilçelerinde tarımla uğraşan çiftçilerin üretim, teknik, alet ve ekipman, ürün ambalajlaması ve pazarlama konularında karşılaştıkları olumsuz şartların ortadan kaldırılarak, örgütlenmiş çiftçilerle daha da ileriye gidilmesi hedeflenmektedir. Süt sığırcılığı, mera ve yayla ıslahı, kuru fasulye paketleme ve pazarlama, bal paketleme, keçi yetiştiriciliği, bağcılık ve mandıracılık gibi projelerle çiftçilerimize ekonomik anlamda önemli katkılar sağlanacaktır. Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Merkezi Finans İhale Birimi ve Avrupa Birliği Delegasyonu tarafından yapılacak inceleme sonrasında uygun görülen projelerin uygulanmasına geçilecektir" dedi.

Projelerin hayata geçirilmesiyle teknolojik gelişmelerin daha kolay takip edilebileceğini ifade eden Çakır, "Böylece gerek bitkisel, gerekse hayvansal üretimde kalite sağlanmış olacağından çiftçilerimiz de ekonomik yönden istenilen seviyeye ulaşacaklardır. Bu hibelerden yararlanmak amacıyla kar amacı gütmeyen İl Özel İdareleri, belediyeler, kaymakamlıklar, tarımsal kalkınma kooperatifleri, köy muhtarlıkları, şirketler, esnaf odaları, sanayi ve ticaret odaları ve sivil toplum kuruluşları bölge sorunlarına yönelik projeler üreterek Avrupa Birliği hibe programlarına başvurabilirler. Erzincan’ın kültürel, turizm ve alt yapı gibi sorunları hazırlanacak projelerle giderilerek, kent ekonomisine ivme kazandırılabilir. İlimiz açısından önem taşıyan bu fırsatın kaçırılmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 14:20:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?