30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

TEB'den Strateji Konferansı

Türkiye Ekonomi Bankası(TEB) illerin ekonomik, ticari ve sosyal gelişmelerinde etkili olan kişilerin katılımıyla gerçekleştirilen ‘İller İçin Gelecek Stratejisi Konferansı’ ile işletmelerin, kurumların, bölgelerin ve sektörlerin geleceğini şekillendirecek stratejiler belirleme çalışması yapıldı.


Büyük Erzincan Oteli’nde yapılan toplantıya; Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, kurum müdürleri ve TEB yetkilileri katıldı.


Erzincan’ın ekonomik, ticari ve sosyal gelişmelerinde etkili olan, vizyon sahibi temsilcilerinin katılımıyla bölgenin ekonomik, ticari ve sosyal sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, Erzincan adına fayda sağlayacak farklı açılımlar elde edildi. Konferansın açılışında konuşan TEB KOBİ Bankacılığı Direktörü Devrim Ziya Tavil, Erzincan’ın gerçek potansiyelini belirlemeyi ve ilin yol haritasını ortaya çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Erzincan’ın ekonomik potansiyelini değerlendiren Tavil,”TEB olarak amacımız, varolan bu büyük potansiyeli düzenlediğimiz konferans ile daha da belirgin hale getirmek hem şehre hem de girişimciye hizmet etmektir. Erzincan için stratejik yol haritasını ilin mülki idare amirleri çizmeye başlamıştır. Bizler bu noktada 10 ilde çalışma yaptık ve Erzincan 11. ilimizdir.”dedi.


TEB’in Erzincan’ı tercih ederek doğru adrese geldiklerini ifade eden Belediye Başkanı Yüksel Çakır, bütün kuruluşlarla bugün gelinmesi gereken noktaya varmaya çalıştıklarını vurguladı.


Vali Abdulkadir Demir, Erzincan’ın ekonomik, sosyo ve kültürel yönlerinin tespiti ve yapılması gerekenler noktasında ciddi çalışmalar yapıldığını ifade etti. Vali Demir,”Bizler yıl içerisinde özellikle tarım alanında sorunların tespiti noktasında bir takım çalışma yaptık. Erzincan için tarım sektörü ve Organize Sanayi Bölgesi çok önemlidir. Bu noktada Valilik ve Ticaret sanayi Odası ile birlikte Yatırım Bürosu kurulmuştur. Bütün işlemler burada yapılıyor ve sonuçlandırılıyor. Erzincan’daki ucuz işgücü, vasıflı elaman olmaması, bizi olumsuz yönde etkiliyor. Bunu gidermek için 26 dalda İş-Kur aracılığı ile kurslar verilerek insanlarımız vasıflı hale getiriliyor. Bu kurslarımız artırılarak devam edecektir.”diye konuştu.


Erzincan’da KOBİ’lerin ve dolayısıyla ilin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefleyen konferans 4 aşamada gerçekleştirildi. Konferansın ilk aşamasında; ilin ekonomik gelişiminde bugüne kadarki adımlar belirlendi ve ekonomik gelişimini etkilen tüm eğilimler geniş bir katılımla ortaya çıkarıldı. İkinci aşamada, Erzincan ekonomisinde geçmişten bugüne kadar yaşanan gelişmeler, başarı ve başarısızlık açısından değerlendirildi.

Üçüncü bölümde ise, ilk iki bölümün çıktıları göz önünde bulundurularak kent ekonomisini bugünkü gelişme çabalarını etkileyen tüm eğilimler belirlendi. Erzincan’ın gelişmesinde fırsatlar sunan yatırım alanları, bunlara karşılık gelişimi zorlaştıran tehditleri analiz edildiği çalışmanın sonucunda, Erzincan’ın gelişmesi için kısa ve orta vadede ulaşılması gereken hedeflerde belirlendi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 17:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?