18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Tercan'da kapalı pazar yeri çöktü

Tercan ilçesi Mercan beldesinde bir süre önce belediye tarafından 50 bin YTL harcamayla yaptırılarak hizmete sunulan çok amaçlı kapalı pazar yeri aşırı kardan çötü.

Mercan Belediye Başkanı Osman Şeker, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle çatı üzerinde biriken kar kitlesinin kapalı pazar yerinin çökmesine neden olduğunu belirtti.

Başkan Şeker;" Pazar yeri bin 500 metrekarelik bir alan üzerinde çok amaçlı olarak inşa edilmişti. Belediyenin sosyal faaliyetleri, evlenme çağındaki gençlerimizin yapacakları düğünlerinin burada yapılmasının yanında pazaryerinin aynı zamanda araçlarında park edilebileceği kapalı otopark olarakda kullanılabilecekti. 2008 yılı baharında pazaryerinin alt yapısının tamamlanmasıyla çevremizde önemli bir pazaryeri olarak yapılacaktı. Kapalı pazar yerinin aşırı kar yağışı nedeniyle çökmesi sonucu maddi açıdan kaybımızın büyük olmasına rağmen tek tesellimiz söz konusu olayda can kaybının olmamasıdır. Pazar yerinin çökmesiyle ilgili gerekli hasar tesbiti Erzincan Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü teknik elemanlarınca yapılmakta olup pazaryeri havaların ısınmasıyla birlikte en kısa süre içerisinde daha güzel bir şekilde inşa edilerek beldemiz insanının hizmetine sunulacaktır."dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 18:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?