30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Tercan'da silahlar patladı

Erzincan'ın Tercan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü törenlerinde yine silahlar patladı.

Tercan'da sabah Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başlayan kutlama törenlerinde daha sonra Köroğlu Tepesi mevkiinde şehrin düşman işgalinden kurtarılışı temsili olarak canlandırıldı.

Tercan'ı işgal eden Ermeni çetesi rolündeki grubun, ilçedeki halka yaptığı mezalimin canlandırıldığı kurtuluş törenlerini binlerce vatandaş ilgiyle izledi. Ermeni çetecilerin, ellerindeki tüfeklerle halka zulüm yapması ve kendi aralarında eğlenmelerinin temsili olarak canlandırıldığı törenlerde daha sonra Türk askeri şehre girerek halkı Ermeni çetecilerin elinden kurtardı. Köroğlu Tepesi mevkiindeki temsili törenlerin ardından ilçe merkezinde resmi tören yapıldı. AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Tercan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve Belediye Başkanı Adnan Korkmaz'ın katıldığı törenlerde, Türk askeri tarafından esir alınan Ermeni komutanının ellerindeki kelepçe Kaymakam Tuncay Akkoyunlu tarafından çözüldü. İlçe merkezindeki törenlerde daha sonra İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.

Belediye Başkanı Korkmaz ve Kaymakam Akkoyunlu'nun konuşmalarının ardından öğrenciler şiir okudu ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Kurtuluş törenleri daha sonra askeri birlikler, okullar ve resmi kurumların katıldığı tören geçişiyle devam etti.

10 BİN ADET KURUSU SIKI FİŞEK DAĞITILDI

Tercan'daki kurtuluş törenlerinin başlamasından bitimine kadar, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun canlandırılmasında görev alan yaklaşık 200 kişi ellerindeki silahlarla binlerce kurusu sıkı fişek attı. Ellerindeki tüfek ve tabancalarla tören boyunca dakikalarca havaya ateş eden temsili düşman kuvvetleri ve temsili Türk askeri rolündeki kişiler zaman zaman silahlarıyla çocuklara ateş ettirdiler. Halkın büyük bir coşku içerisinde izlediği ve yerlere yüzlerce boş kovanın savrulduğu kurtuluş törenlerinde üzücü bir olay meydana gelmezken, törenlerde 10 bin kuru sıkı fişek, 50 sis bombası ve 60 ramazan topu kullanıldığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 18:17:56
Güncelleme :17 Şubat 2009 Salı 18:18:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?