5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Terzibaba Erzincan'ın vitrini olacak

Erzincan'ın manevi mimarlarının içinde bulunduğu Terzibaba Mezarlığının daha da güzelleştirilmesi için Terzibaba Mezarlığını Koruma ve Geliştirme Derneği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, belediye vatandaş işbirliğiyle sürdürülen çalışmaların Kasım ayı içerisinde tamamlanmasıyla Terzibaba Mezarlığının Erzincan'ın vitrini olacağını söyledi.

Yapımına geçtiğimiz yıl başlanan ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla tamamlanan Terzibaba Mezarlığına ait sosyal tesislerin Kasım ayı içerisinde faaliyete geçeceğini belirten Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, "Terzibaba Mezarlığı bünyesinde yapılan abdesthane ve tuvaletler kullanıma açıldı. Şadırvan ve taziye evi de kısa sürede faaliyete geçirilecek. Tesisiler tamamlandığında Terzibaba Mezarlığında ihtiyaç duyulan önemli bir eksiklik giderilmiş olacak. Şehrimizin tek faal mezarlığı olan Terzibaba Mezarlığına defnedilen cenazeler akabinde cenaze sahipleri bu tesislerde taziyeleri kabul edecekler. Çok temiz bir ortamda abdest ve tuvalet ihtiyaçlarını giderecekler" dedi.

MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARINI SÜRÜDÜRYOR
Erzincan Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğünün geçtiğimiz yıl içerisinde Hacı Hafız Mezarlığı ve Melekler Mezarlığı adında iki mezarlığı rehabilite ettiğini, içine girilmez durumda olan mezarlıkların yemyeşil bir hale getirildiğini vurgulayan Başkan Buyruk," Halen bu mezarlıkların bakım, sulama ve çiçeklendirmeleri düzenli olarak yapılıyor. Ayrıca bu günlerde Erzincan'ın yetiştirdiği büyük İslam alimlerinden Piri Sami Hazretlerinin türbesi ve çevresindeki mezarlık Erzincan Belediyesine ait bir mezarlık olması sebebiyle bu alanda geçtiğimiz yıl diğer mezarlıklarda yapılan çalışmalar örneği bir mezarlık çalışması ve türbenin yenilenmesi çalışması yapılacak. Şehrimiz mezarlıkları içerisinde bulunan Piri Sami Hazretleri Türbesi, yıl boyunca özellikle yaz aylarında, il içinden ve il dışından yoğun ziyaretçi akınına uğruyor. Her yıl cenaze defin ve ziyaret maksatlı 100 binin üzerinde ziyaretçi bu mezarlıkları ziyaret ediyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 10:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?