30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

TIR'ın çarptığı koyunlar telef oldu

ERZİNCAN'DA TIR KOYUN SÜRÜSÜNE ÇARPTI

Erzincan-Erzurum karayolunda akşam saatlerinde yabancı plakalı TIR'ın koyun sürüsüne çarpması sonucu 50 koyun telef oldu. Kaza sonrasında sürü sahipleri ile TIR sürücüsü arasındaki tartışmayı jandarma engelledi.

Akşam saat 20.00 sıralarında Erzincan-Erzurum karayolunun 25. kilometresi Karakaya beldesi mevkiinde İran'dan Ankara istikametine giden İran uyruklu Ekber Karger(29) yönetimindeki IR-17377 plakalı TIR karayolunun karanlık oluşu nedeni ile yayladan köye inen ve karayolundan geçmek isteyen Kahraman Gül'e(56) ait koyun sürüsüne çarptı. Kaza sonrasında 350 koyunun bulunduğu sürüde 50 koyun telef olurken, karayolu koyun leşleri nedeniyle trafiğe kapandı.

Kazanın jandarmaya bildirilmesinin ardından sürü sahibinin yakınları kaza yerine gelerek yaralı koyunları ve leşleri karayolundan kaldırarak yolun açılmasını sağlarken, TIR sürücüsü Ekber Karger rampayı çıktıktan sonra karanlık nedeni ile yoldan geçen sürüyü fark edemediğini ifade etti. Bunun üzerine sürü sahibi ve çobanlar TIR sürücüsü ile tartışmaya başladı. Tartışma jandarma tarafından büyümeden engellenirken kaza ile ilgili tahkikat başlatıldı

ERZİNCAN'DA TIR KOYUN SÜRÜSÜNE ÇARPTI
ERZİNCAN'DA TIR KOYUN SÜRÜSÜNE ÇARPTI
ERZİNCAN'DA TIR KOYUN SÜRÜSÜNE ÇARPTI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 09:38:03
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 10:33:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?