18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Tiyatro ve şiir dinletisi ilgi gördü

Erzincan’ın Çayırlı ilçesinde Çayırlı Lisesi Yayın ve İletişim Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan 'Sanat Günü' kapsamında düzenlenen tiyatro ve şiir dinletisi ilgi gördü.
Kaymakam Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Fevzi Kılıç'ın da katıldığı program kaymakamlık kültür merkezinde gerçekleştirildi.
'Geldi Pala Gitti Palan' adlı tiyatro oyununun yanı sıra öğrencilerin okuduğu birbirinden güzel şiirler dinleyicilerden büyük alkış aldı. Programda sosyal etkinliklerin önemine değinen Çayırlı Lisesi Edebiyat Öğretmeni Engin Keskin, öğrencilerin bu tür etkinliklere katılmasının onların sosyal birey olarak gelişmelerine olumlu katkı yapacağını belirtti.
Programda konuşan Çayırlı Kaymakamı Abdullah Akdaş ise, programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek," Türk Kültürünün harmanlanmasında tiyatronun ve şiirlerin çok müstesna bir yeri bulunmaktadır. Bizim milletimiz felsefe yapmamış şiir , tiyatro ve Türk halk Müziğine değer vermiştir. Burada izlediğimiz tiyatro ve dinlediğimiz şiirler Türk Kültürünün çok müstesna bir şekilde harmanlandığını gösteriyor. Buda bizim için gurur vericidir."diye konuştu.
Program Çayırlı Lisesi Türk Halk Müziği Korosu’nun yöreye ait şarkı ve türküleri seslendirmesiyle son buldu.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 12:05:57
Güncelleme :7 Haziran 2008 Cumartesi 12:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?