9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

TOKİ konutları yargıyı bekliyor

konut açığının kapanmasına büyük katkı sağlayacağı belirtilen ve daha önce 2004 yılı sonunda temeli atılacağı ifade edilen TOKİ (Toplu Konut İdaresi) konutlarının yapımının 2005 yılına kaldığı açıklandı.

AKP Erzincan İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, 2 yıllık iktidarları döneminde Erzincan’da yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya, bir gazetecinin sorusu üzerine, Erzincan’daki toplu konutların yapımının 2005 yılının ilk çeyreğinde başlayabileceğini söyledi.

TOKİ tarafından yapılacak 800 konutun inşa edileceği Çarşı Mahallesi’ndeki istimlak çalışmalarında, 300 hak sahibinin mahkemeye başvuruda bulunduğunu dile getiren Tevhit Karakaya, konutların temelinin atılması için yargı kararları doğrultusunda istimlak çalışmalarının bitirilmesini beklediklerini ifade etti. Bu çalışmaların, temel atma tarihini 2005 yılının ilk çeyreğine kadar uzatabileceğini belirten Tevhit Karakaya, "Çarşı Mahallesi’nde yapılacak yüzde 60 yeşil alanlı toplu konutlar, 1939 yılında yaşanan depremin kötü hatırasını da ortadan kaldıracak. Bu konutların yapılmasıyla birlikte Erzincan’da evi olmayan insanlar ev sahibi olabilecek. 12 ayda teslim edilecek olan ve vatandaşlarımızın 10 yıl vadeyle, kira öder gibi sahip olacağı toplu konutlar Erzincan’a da prestij kazandıracak" dedi.

erzincan
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2004 Cumartesi 13:21:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?