4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

TOKİ'de geri sayım heyecanı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nca Erzincan’da toplu konutların yapılacağı Çarşı Mahallesi’nin 9 Mayıs itibariyle tamamen boşaltılacağı belirtildi.

Erzincan Belediyesi’nce Çarşı Mahallesi’ndeki istimlak ve yıkım işleri devam ederken, son durumu görüşmek üzere Belediye Encümen Salonu’nda bugün bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Tevhit Karakaya ve Talip Kaban, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, AK Parti İl Başkanı Yüksel Çakır, belediye görevlileri ve Erzincan Belediyesi adına Çarşı Mahallesi’ndeki istimlak çalışmalarında görev yapan avukatlar katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Buyruk, Çarşı Mahallesi’ndeki toplu konut projesinin Erzincan’ın imajına büyük katkı sağlayacağına işaret ederek, "Rüyalarımız gerçek oluyor. Böyle büyük bir projenin bizim dönemimizde hayata geçmesinden dolayı mutluluk duyuyorum" dedi.

Çarşı Mahallesi’nin son durumu ve tarihçesi hakkında bilgi veren Belediye Başkan Danışmanı gazeteci-yazar Hikmet Köksal ise, Çarşı Mahallesi’nin 1939 depreminden sonra evsiz vatandaşların iskanı için geçici olarak kurulduğunu belirterek, 148 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek toplu konut projesinin Erzincanlılar’ın en büyük hayali olduğunu dile getirdi.

Çarşı Mahallesi’ndeki 964 parselde gecekondu türünde yaklaşık 2 bin evin büyük bölümünün istimlak edilerek yıkıldığını ifade eden Köksal, mahallede yaşayan hak sahipleri ve kiracıların mağdur olmaması için yoğun bir çaba gösterdiklerini söyledi. Toplu konut alanının 9 Mayıs tarihi itibariyle tamamen boşaltılmış olacağını belirten Köksal, bu tarihten sonra çıkmayanların zorla tahliye edileceğini vurguladı.

Başkan Buyruk, toplantının ardından belediye görevlileriyle birlikte Çarşı Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 17:24:03
Güncelleme :28 Nisan 2005 Perşembe 15:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?