18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

TOKİ'den Çayırlı'ya 84 konut

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konut Üretim Seferberliği ve Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Erzincan'ın Çayırlı ilçesinde belediye işbirliğiyle yaptırılan 84 adet konut ve iş merkezi inşaatına başlandı.

İnşaatla ilgili teknik bilgi veren Soyak İnşaat Proje sorumlusu Necmettin Özçelik, 27 bin 569 metrekarelik bir alanda yapılan TOKİ konutlarının 7 blok 84 daireden oluştuğunu belirterek," Konutların herbiri 84 metrakare olup 47 bin ile 57 bin YTL arasında değişen bir fiyata mal olmaktadır. Yaklaşık 4 milyon YTL'lik 84 adet toplu konut projesinde konutların yapımı tünel kalıbın kullanılmasıyla Aralık 2008'de bitirilmesi planlanmaktadır. Daireler kaloriferli olup iki blokta birkapıcı dairesi bulunmaktadır. Konut alanında bir adette iş merkezi yapılacak. Konut sahipleri 2009 Haziran’ında kanalizasyon, su, yol ve çevre düzenlenmesi bitmiş bir şekilde anahtarlarını teslim alacaklardır."dedi.

Çayırlı Belediye Başkanı Fevzi Kılıç ta açıklamasında, Çayırlı Belediyesi ile TOKİ arasında İmzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Başbakanlığın oluruyla proje kapsamında kamulaştırma çalışmalarının tamamlanarak yapılması planlanan konutların ihalesinin Nisan ayında yapılarak Mayıs ayında inşaatına başlandığını vurguladı. Kılıç," Belediyemizin yaptığı anket çalışması sonucunda öne çıkan talepler doğrultusunda TOKİ tarafından belediyemizce ilçenin batı kesiminde önerilen 27 bin 569 metrekarelik bir alan üzerinde yürütülen çalışmalar sonucunda yapımına başlanan konutların inşaat maliyetinin yüzde 10'u peşin geri kalanı ise 15 yıl vadeli olacaktır. Konutlardan 40 adedi satış süresi içinde satılmış olup geri kalan 44 konut içinde önümüzdeki günlerde açılacak eni bir ihale ile satışa sunulacaktır. Ancak konutlara yoğun talep vardır. Başvuru sayısının konut sayısından fazla olması ve alanın ilave konut üretimine müsait olması durumunda projedeki konut sayısını arttırılması düşünülmektedir. Konut sayısında daha fazla başvuru olmasından dolayı müracaat sırası esas alınarak belediye tarafından noter huzurunda kura yöntemi ile hak sahipleri belirlenmektedir. Konutlar öncelikli olarak evi olmayan vatandaşlara satılmaktadır. İlçemizde uzun zamandır yaşana konut sıkıntısı TOKİ tarafından inşa edilen konutlarla kısmen de olsa giderilmektedir"diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 12:27:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?